2016-06-12 23:47:45
Φωτογραφία για Κώστας Λουράντος στο ygeia360.gr: Παραμύθια τα περί προαπαιτούμενου για την έξοδο όλων των ΜΥΣΥΦΑ από τα φαρμακεία!
Από Βασίλη Βενιζέλο

Ως "παραμύθια" χαρακτηρίζει την Κυριακή 12 Ιουνίου στο ygeia360.gr ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος δημοσιεύματα μερίδας των ΜΜΕ και τη σχετική φημολογία, τα οποία θέλουν το κουαρτέτο να ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να απελευθερωθεί μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η διανομή του συνόλου των περίπου 1.520 μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων (και μη αποζημιουμένων από τα ασφαλιστικά ταμεία) φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Λουράντος τονίζει στο ygeia360.gr:

"Σας λέω ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία τέτοια απαίτηση από την πλευρά των δανειστών, δεδομένου, μάλιστα, ότι σε όλη την Ευρώπη έχουμε είτε όλα τα ΜΥΣΥΦΑ να διανέμονται αποκλειστικά από τα ιδιωτικά φαρμακεία είτε μέρος αυτών να διανέμεται από άλλα σημεία πώλησης. Πουθενά στην Ευρώπη δεν έχουμε όλα τα κατά περίπτωση ΜΥΣΥΦΑ να διανέμονται εκτός φαρμακείων. Βεβαίως, δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι του ξημερώνει αύριο, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι, εάν εμφανισθεί τέτοιο δήθεν προαπαιτούμενο, θα είναι ακριβώς "δήθεν", θα είναι "προαπαιτούμενο" της ελληνικής κυβέρνησης και όχι του κουαρτέτου. Μόλις επέστρεψα από τη γενική συνέλευση των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία, και δεν έχω καμία τέτοια πληροφορία περί... νέου προαπαιτούμενου ως προς τα ΜΥΣΥΦΑ".
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ