2016-06-16 08:49:43
Φωτογραφία για Άγρια επεισόδια στα Εξάρχεια: Κουκουλοφόροι έκαψαν λεωφορείο με 15 επιβάτες και...
Τα επεισόδια ξεκίνησαν για ακόμη μια φορά με επίκεντρο το κτήριο του Πολυτεχνείου. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα περίπου 30 αντιεξουσιαστών άρχισε να καίει και να σπάει, ενώ κινήθηκε και εναντίον των αστυνομικών.

Οι βόμβες μολότοφ άρχισαν να πέφτουν βροχή. Οι κουκουλοφόροι ωστόσο δεν περιορίστηκαν στους κάδους...

Έβαλαν στο στόχαστρο ένα τρόλεϊ και ένα λεωφορείο... Τα οχήματα που εκτελούσαν κανονικά το δρομολόγιο επί της Πατησίων εγκλωβίστηκαν.

Κανείς δεν είχε φροντίσει να διακόψει την κυκλοφορία και έτσι ξαφνικά άγνωστοι τα έζωσαν απ' όλες τις πλευρές. Άρχισαν να σπάνε τα τζάμια υποχρεώνοντας τους 15 επιβάτες και τον οδηγό του λεωφορείου, αλλά και τον οδηγό του τρόλεϊ να κατέβουν από τα οχήματα τα οποία στη συνέχεια παρέδωσαν στις φλόγες πετώντας μολότοφ.

Στην περιοχή κατέφθασαν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ περιορίζοντας τους νεαρούς στο χώρο του Πολυτεχνείου ενώ λίγη ώρα αργότερα δυο οχήματα της Πυροσβεστικής επεχείρησαν επι της οδού Πατησίων προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που είχε προκληθεί απο την επίθεση των αντιεξουσιαστών στο τρόλεϊ και το λεωφορείο.


Ωστόσο, τα καμένα οχήματα δεν απομακρύνθηκαν από το σημείο καθώς η ομάδα των αντιεξουσιαστών συνέχισε να πετά βόμβες μολότοφ και μέσα από το προαύλιο του Πολυτεχνείου την ώρα που οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη φωτοβολίδων κρότου-λάμψης.

Ακόμη και από τη στέγη του κτηρίου του Πολυτεχνείου πετούσαν μολότοφ οι εντιεξουσιαστές σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο βαριά οχήματα έμειναν επί ώρες στην οδό Πατησίων καθώς χρειάστηκε ειδική επιχείρηση για να απομακρυνθούν.

Οργισμένοι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες κάνουν λόγο για μια απαράδεκτη κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κουκουλοφόροι πυρπολούν το ένα μετά το άλλο τα οχήματα βάζοντας σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων, λένε, και ζητούν να αλλάξουν τα δρομολόγια.

Εικόνα καταστροφής

Οι εικόνες από τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο μαρτυρούν πως υπήρξε μια πραγματική μάχη τη νύχτα. Οι κουκουλοφόροι εκτός από μολότοφ πετούσαν πέτρες και πλάκες πεζοδρομίου, ενώ από τη μανία τους δεν γλίτωσε και το κτήριο ιδιωτικού ΙΕΚ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ