2016-06-17 19:37:18
Φωτογραφία για Για θεσμική εκτροπή κατηγορεί τον Π. Πολάκη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, ο οποίος στη διάρκεια εκδήλωσης στο Περιστέρι εξαπέλυσε επίθεση στο δικαστικό σώμα, λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη, πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι μέσα σε αυτή, γιατί μεγάλη μερίδα των δικαστών είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει:

«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή» και ζητά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους».


«Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών», καταλήγει.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/344528-gia-thesmiki-ektropi-katigorei-ton-p-polaki-i-enosi-dikaston-kai-eisaggeleon#ixzz4Br6GRjMq
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ