2016-06-21 00:26:32
Φωτογραφία για Προσλήψεις 80 ατόμων για ενίσχυση δομών απεξάρτησης – 3.000 στη λίστα αναμονής του ΟΚΑΝΑ
Η διαδικασία προσλήψεων θα υλοποιηθεί από τους ίδιους τους φορείς, με προσκλήσεις ενδιαφέροντος που θα δημοσιοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

IATRONET

Σε 80 προσλήψεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων για τη στελέχωση δομών απεξάρτησης, προχωρεί το αμέσως επόμενο διάστημα του υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα την έγκριση για έναρξη των διαδικασιών που αφορούν στην πλήρωση κενών θέσεων.

Πρόκειται για 25 θέσεις στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), 35 θέσεις στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), 12 θέσεις στη μονάδα “18 Άνω” του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και οκτώ θέσεις στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, η διαδικασία προσλήψεων θα υλοποιηθεί από τους ίδιους τους φορείς, με προσκλήσεις ενδιαφέροντος που θα δημοσιοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.


Με την απόφαση αυτή εντείνεται η προσπάθεια να στηριχθούν οι αποδυναμωμένες, τα τελευταία χρόνια, δημόσιες δομές που δραστηριοποιούνται στην υποστήριξη και θεραπεία εξαρτημένων ατόμων στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια, προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, 3.000 χρήστες περιμένουν να ενταχθούν σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ.

Από τις 14.806 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί συνολικά στον Οργανισμό, έχουν εγκριθεί 11.875, άρα περιμένουν στη λίστα 2.931 χρήστες.

Δομές

Η διοίκηση του Οργανισμού προχωρεί στη λειτουργία επτά νέων δομών σε ολόκληρη τη χώρα από το τέλος του καλοκαιριού.

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος δήλωσε στο “Έθνος” ότι – εκτός από τη μονάδα άμεσης πρόσβασης στο κέντρο της Αθήνας (Καποδιστρίου και 3ης Σεπτεμβρίου), αναμένεται να λειτουργήσουν στο κέντρο της πόλης δύο ακόμη δομές.

Τέσσερις νέες μονάδες δημιουργούνται μέχρι το τέλος του έτους στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στις Σέρρες, στη Δράμα, στα Τρίκαλα και στον Πύργο.
ΔΗΜ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ