2016-06-21 01:47:05
Φωτογραφία για Το ορόσημο των 100 εκατ. συσκευών θα ξεπεράσει το 2016 η αγορά των wearables
Το ορόσημο των 100 εκατ. συσκευών αναμένεται να υπερβεί φέτος η νεόκοπη, πολυτάραχη, αλλά εξόχως δυναμική, αγορά των wearable συσκευών. Το 2016 οι πωλήσεις αναμένεται να προσεγγίσουν κατά το 2016 τα 102 εκατ. συσκευές, που συνιστά αύξηση κατά 29% έναντι του περασμένου έτους (οπότε η αγορά βρισκόταν τεμαχιακά στα 79 εκατ. συσκευές).

Ο πήχης διατηρείται υψηλά από την IDC και για τα επόμενα, χρόνια, καθώς η εταιρεία προβλέπει ότι το 2020 θα διατεθούν σε παγκόσμιο επίπεδο 213 εκατ. wearable συσκευές, με την αγορά να τρέχει στο διάστημα αυτό με περίπου 20% ανά έτος. Πάντως, όπως παρατηρεί η IDC, οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι πιο ήπιοι τα προσεχή έτη, καθώς ο κλάδος θα αναζητά σημεία ισορροπίας και κυρίως έναν ρόλο μεταξύ των υπολοίπων συσκευών.

Η είσοδος νέων παικτών και η πτώση των τιμών αποτελούν τους βασικούς παράγοντες για τη σταδιακή διεύρυνση των πωλήσεων wearables, οι οποίες σημειωτέον το πρώτο τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 67%.


Θυμίζουμε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Fitbit διατήρησε τα ηνία της παγκόσμιας αγοράς των wearable συσκευών (μερίδιο 24,5%), με τη Xiaomi (19%) να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και την Apple να έπεται στην τρίτη (7,5%). Gamin με μερίδιο αγοράς 4,6% και Samsung με 3,6% ήταν οι δύο εταιρείες που συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα των κατασκευαστών του κλάδου.

Τη δυναμική του κλάδου των wearable συσκευών, σύμφωνα με τους αναλυτές, ενισχύει ένας συνδυασμός από παράγοντες, όπως το λανσάρισμα νέων συσκευών και νέων και εφαρμογών για wearables, η πτώση των τιμών και ο συνολικός –σταδιακός- εξορθολογισμός της αγοράς.

«Έξυπνα» ρούχα

Η αγορά των wearables θα επικεντρωθεί στα «έξυπνα» ρολόγια, καθώς έως το 2020 περισσότερες από μία στις δύο συσκευές της κατηγορίας θα είναι smartwatches (μερίδιο 52,1% το 2020 από 41% σήμερα). Το ενδιαφέρον στοιχείο στην ανάλυση της IDC είναι η εκτίμηση πως την ανάπτυξη εντός της συγκεκριμένης υποκατηγορίας θα τροφοδοτήσουν τα παραδοσιακά συμβατικά ρολόγια, με ενσωματωμένες λειτουργίες fitness, όπως αυτά που έχουν ήδη παρουσιάσει οι Fossil, Withings και Mondaine.

Όσον αφορά τα fitness trackers η IDC εκτιμά ότι σταδιακά στη συγκεκριμένη αγορά θα κυριαρχήσουν τα φθηνότερα brands, τα οποία θα τροφοδοτήσουν τις πωλήσεις. Αν και εξηγούν ότι η κατηγορία θα παραμείνει ισχυρή, υπογραμμίζουν τον έντονο ανταγωνισμό που θα δεχθεί από παραδοσιακά ρολόγια με «έξυπνες» λειτουργίες. Η IDC «βλέπει» την αγορά των wearable συσκευών να εμπλουτίζεται με νέα προϊόντα, κυρίως από το 2020 και μετά. Πρόκειται για προϊοντικές κατηγορίες, όπως τα «έξυπνα» ρούχα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ