2016-06-21 09:01:10
Φωτογραφία για Editorial: Το ολοκαίνουριο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία!
Τρίτη 21 Ιούνιος 2016

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το σύνθημα που εντέχνως διαρρέεται τις τελευταίες ημέρες από κυβερνητικά αλλά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι: «Δουλειά, δουλειά, δουλειά». Ένα σύνθημα που βέβαια δε διαρρέεται τυχαία!

Οι καλά γνωρίζοντες έλεγαν στο HealthReport.gr ότι πρόκειται για έκφραση που άρχισε να «αναβλύζει» τα τελευταία 24ωρα από τα έγκατα του Μεγάρου Μαξίμου, με εντολή του ιδίου του ενοίκου και του επιτελείου του.

Έκφραση φυσικά καθόλου τυχαία καθώς περιλαμβάνει το …ζητούμενο σε επανάληψη και μάλιστα εις τριπλούν! Πρόκειται άλλωστε για ένα επικοινωνιακό εφεύρημα, που όμως συνοψίζει όλα τα μηνύματα που θέλει να διαχυθούν στην κοινωνία η κυβέρνηση.

Σχετίζεται επίσης τόσο με τις γκρίνιες διαφόρων στελεχών της κυβερνώσαςπαράταξης, όσο και της αντιπολίτευσης.

Άλλωστε το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι φωνές που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση αναλώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα πιο πολύ στο …λέγειν παρά στο πράττειν.


Έτσι, το μήνυμα πλέον είναι: «Δουλειά, δουλειά, δουλειά»! Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα διαπιστώσει πως όλα τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στις αναρτήσεις τους με ένα…στόμα μια φωνή, αναδεικνύουν ακριβώς αυτό το μήνυμα. Ένα μήνυμα που πρέπει πάση θυσία να διαπεράσει όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση.

Πρώτος και βασικός τομέας που θα πρέπει να υλοποιηθεί το κατά τα άλλα επικοινωνιακό σύνθημα είναι αυτός της Υγείας.

Πολλά στελέχη έλεγαν …ψιθυριστά στο HealthReport.gr ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαμήνυσε στους Κρητικούς υπουργούς, να αφήσουν από τη μία το …φόβο της υπογραφής που οδηγεί σε απραξία, και από την άλλη να αφήσουν τα πολλά λόγια που δε συνοδεύονται από πράξεις.

Λέγεται μάλιστα πως ειπώθηκε ότι «οφείλουν, να πάρουν αποφάσεις και να ξεκλειδώσουν ενέργειες που είναι παγωμένες εδώ και 1,5 χρόνο». Διαφορετικά θα είναι- υποστήριζαν οι ωτακουστές στο HealthReport.gr– ωσάν να υποκύπτει η κυβέρνηση στις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού.

Ενδεικτική η περίπτωση του νέου συστήματος προμηθειών στα νοσοκομεία. Έχει προαναγγελθεί πολλάκις αλλά προς ώρας παραμένει στα χαρτιά. Αποτέλεσμα είναι να χάνονται ακόμη αμέτρητα εκατομμύρια ευρώ από υπερτιμολογήσεις αλλά καιεξωσυμβατικές αγορές, που συνεχίζουν να υφίστανται στο σύστημα.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι οι τροϊκανοί χρειάστηκε να επανέλθουν …υπενθυμιστικά μέσω του «3ου μνημονίου PLUS» και τις πρόσθετες δράσεις, σημειώνοντας πως πρέπει άμεσα να αλλάξει το σύστημα προμηθειών στην Υγεία μέχρι τέλος του χρόνου. Πρόκειται για την πιο χαρακτηριστική περίπτωση αναβολής έργου το οποίο έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό.

Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που διαφήμιζε δεόντως ότι θα πολεμήσει τα πιράνχας στην Υγεία ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ