2016-06-21 14:13:13
Φωτογραφία για Αλήθεια ή Ψέματα; 4 σημάδια αποκαλύπτουν το ψέμα
Αν η έρευνα αληθεύει περιστοιχιζόμαστε από ψεύτες! Σύμφωνα με τα στοιχεία το 60% των ανθρώπων δε μπορούν να μην πουν ψέμματα - έστω και λευκά - για μεγαλύτερο από διάστημα 10λεπτου!

Από τα μικρά αθώα ψεματάκια-δικαιολογίες του τύπου "άργησα γιατί είχε φοβερή κίνηση" μέχρι κοπλιμέντα του στιλ "ααα τι ωραία μπλούζα φοράς σήμερα", τα ψέμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας πέφτουν βροχή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς λέμε από 10 μέχρι 200 ψέμματα μέσα στην ημέρα, είτε για να δικαιολογηθούμε, είτε για να πλάσουμε και να παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα για τον εαυτό μας.

Υπάρχουν, ωστόσο, μικρά σημάδια μπορούν να αποκαλύψουν τους ψεύτες, αρκεί να μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε! Η λογική στηρίζεται στο γεγονός πως το ψέμα είναι κατασκέυασμα και δεν βγαίνει αυθόρμητα. Χρειάζεται επεξεργασία και σύνθεση κι αυτό είναι που προδίδει τον ψεύτη...

Μάθε τα σημάδια, τις τεχνικές αλλά και τα κόλπα του ψεύτη στην επόμενη σελίδα! Ξεκινάμε από τα βασικά και σε κάνουμε expert στον "ανιχνευτή ψεύδους".


Συνήθως:

#1 Οι ψεύτες αναφέρονται λιγότερο στον εαυτό τους - χρήση γ προσώπου

Οι ψεύτες συνήθως παίρνουν μια απόσταση από το γεγονός όταν θέλουν να πουν το ψέμα και χρησιμοποιούν τρίτο πρόσωπο. Για παράδειγμα είναι πιο πιθανό να πουν: "Μα δεν πήρε κανείς το αμάξι" αντί για "Μα δεν πήρα το αμάξι".

#2 Είναι πιο αρνητικοί

Υποσυνείδητα οι ψεύτες νιώθουν ενοχές για το ψέμα τους οπότε η λεκτική τους έκφραση παίρνει αρνητική χροιά.Δες μερικά παραδείγματα για να καταλάβεις τι εννοούμε:  "Δεν αντέγραψα σε αυτό το πραγματικά τραγικό τεστ που μας έβαλαν στις εξετάσεις", " Είχε τραγική κίνηση. Σιχαίνομαι τις μετακινήσεις".  Το φυσιολογικό αν κάποιος έλεγε αλήθεια θα ήταν να πει απλά: Δεν αντέγραψα στις εξετάσεις ή απλά είχε πολύ κίνηση.

#3 Οι ψεύτες εξηγούν τα πράγματα απλοποιημένα

Συνηθίζουν να απλοποιούν τα πράγματα χωρίς πολλές επεξηγήσεις.

#4 Οι ψεύτες χρησιμοποιούν μακροσκελείς εκφράσεις

Αν και οι ψεύτες απλοποιούν τις ιστορίες που λένε, μπορεί να τις παραγεμίζουν με "σάλτσα" προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ