2016-06-24 04:52:10
Φωτογραφία για Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας: Τώρα που το καράβι βουλιάζει, κόβουν και ράβουν τον εκλογικό νόμο στα μέτρα τους!
"To κόβω και ράβω στα μέτρα μου τον εκλογικό νόμο είναι απαράδεκτο. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει συνεχώς έδαφος και βλέπει το καράβι να βουλιάζει αποφάσισε να φέρει έναν εκλογικό νόμο α λα καρτ, προφανώς, για να δυσκολέψει τη Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει κυβέρνηση", ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή"  ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

"Τουλάχιστον εμείς είχαμε την συνέπεια να στηρίζουμε ένα σύστημα που μπορεί να δώσει βιώσιμα κυβερνητικά σχήματα και όταν μας συνέφερε και όταν δεν μας συνέφερε.

Η Αριστερά είχε ως όνειρο την απλή αναλογική, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε έως σήμερα να την φέρει. Θα μπορούσε να προτείνει την αλλαγή είτε μετά τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 είτε μετά τις δεύτερες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015. Όμως δεν το έκανε. Και αποφάσισε να τον αλλάξει τώρα επειδή στριμώχνεται και δεν τον συμφέρει;

Πάντως έως και σήμερα δεν ξέρουμε ποια είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας παρουσιάστηκε μία διαμορφωμένη τελική πρόταση. Κάποια κυβερνητικά στελέχη μιλούν για απλή αναλογική με όρους, κάποια μιλούν για ανόθευτη απλή αναλογική... Για ακόμη μία φορά και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται...", τόνισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης.


Ερωτηθείς για το σημερινό δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία ο βουλευτής Θεσσαλονίκης ανέφερε:

"Ευχόμαστε η Μεγάλη Βρετανία να παραμείνει στην μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης. Ένα ενδεχόμενο Brexit μπορεί να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου. Και στο εσωτερικό της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και στην Ευρώπη.

Το δημοψήφισμα από την μία μπορεί να απελευθερώσει δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού, από την άλλη, όμως, είναι μια ευκαιρία για την Ευρώπη για περισυλλογή και εποικοδομητική αυτοκριτική. Να δούμε τι δεν έχει γίνει σωστά και τι πρέπει να κάνουμε".
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ