2016-06-24 06:13:14
Φωτογραφία για Δεύτερο Κυνοκομείο θέλει να δημιουργήσει ο δήμος Βόλου
Επίσκεψη στο κυνοκομείο Γλαφυρών πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και υπεύθυνος για τα αδέσποτα κ. Τάσος Μπατζιάκας με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάση Σταυρίδη, συνοδευόμενοι από τον σε αργία δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προώθησης λύσεων από την Δημοτική Αρχή για το ζήτημα των αδέσποτων, αλλά και ενόψει της αυριανής σύσκεψης που έχει προγραμματιστεί με τις φιλοζωικές οργανώσεις, που θα γίνει στις 13.00 στο Δημαρχείο Βόλου.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου αυτό που τονίστηκε είναι πως στόχος είναι η εύρεση λύσης, με τη συναίνεση των φιλοζωικών οργανώσεων πάνω στο ζήτημα των αδέσποτων, καθώς καθημερινά δημιουργούνται προβλήματα στην πόλη όπου μέσα σε τρεις μήνες έχουν καταγραφεί στο Νοσοκομείο Βόλου 150-160 δαγκώματα από επιθέσεις αδέσποτων σε πολίτες.

Όπως τόνισε ο σε αργία δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος “ήρθαμε σήμερα ώστε να διαπιστώσουμε την κατάσταση που επικρατεί και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να δώσουμε μια οριστική λύση πάνω στο ζήτημα των αδέσποτων”.


Ο ίδιος ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνεργαστούν με την Δημοτική Αρχή χωρίς να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες. “Ο Δήμος έχει όλη την διάθεση να δώσει λύση εδώ και τώρα. Όμως αν είναι να ξεκινήσει κάτι και να αρχίσει πάλι η δυσφήμιση μέσω του διαδικτύου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η δυσφήμιση της πόλης και της Δημοτικής Αρχής ουσιαστικά, τότε ας μείνει η κατάσταση ως έχει”, επισήμανε ο κ. Μπέος και πρόσθεσε πως ήδη για το θέμα των αδέσποτων η Δημοτική Αρχή έχει κληθεί τέσσερις με πέντε φορές στον Εισαγγελέα. “Είναι πλέον καιρός οι αγανακτισμένοι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Γιατί ναι μεν υπάρχει η πλευρά των φιλοζωικών, από την άλλη, όμως, υπάρχει και μια πλευρά αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι δεν δέχονται τα παιδιά τους, οι ηλικιωμένοι, οι δημότες γενικά, να πηγαίνουν καθημερινά στο νοσοκομείο από δαγκώματα από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων”.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τάσος Μπατζιάκας τόνισε πως η Δημοτική Αρχή ήδη πράττει όσα προβλέπει ο Νόμος ωστόσο “εμείς θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Όχι μόνο όσα προβλέπονται από το Νόμο όπως περισυλλογές, στειρώσεις κ.α. Θέλουμε να λύσουμε το θέμα γιατί καθημερινά έχουμε καταγγελίες για δαγκώματα. Σε τρεις μήνες μόνο έχουν καταγραφεί 150 με 160 επιθέσεις”.

Σημειώνεται πως αυτή την στιγμή μαζί με τα κουτάβια στο κυνοκομείο φιλοξενούνται 70 με 80 σκυλάκια ενώ η πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι να περισυλλεγούν όλα τα αδέσποτα από την πόλη και εφόσον διαμορφωθεί ο χώρος του κυνοκομείου να φιλοξενηθούν εκεί. Στα πλάνα μάλιστα της Δημοτικής Αρχής είναι, εφόσον γίνει το πρώτο βήμα της περισυλλογής όλων των αδέσποτων, να δημιουργηθεί και ένα δεύτερο κυνοκομείο για την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος. “Εφόσον διαμορφωθεί ο χώρος το καλύτερο είναι τα σκυλάκια να μεταφερθούν στο κυνοκομείο όπου θα έχουν νερό, φαγητό, ιατρική περίθαλψη και στο μεσοδιάστημα θα βρεθεί και μια επιπρόσθετη λύση ώστε να μην είναι όλα μαζεμένα εδώ, όπως η δημιουργία για παράδειγμα ενός δεύτερου κυνοκομείου”, δήλωσε ο κ. Μπέος.

Την Παρασκευή στη 1.00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τις φιλοζωικές οργανώσεις για το ίδιο θέμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέα κόντρα Καμμένου-Δαβάκη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέα κόντρα Καμμένου-Δαβάκη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ