2016-06-24 23:10:57
Φωτογραφία για Η δήλωση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για το Brexit
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από τη συμβολή της Θάσου στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο που πραγματοποιήθηκαν στη Θάσο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

«Το Brexit σημαίνει, κατ’ αρχήν, ότι οι λαοί έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν μόνοι τους για το μέλλον τους. Και οι λαοί δεν δέχονται απειλές. Ανεξαρτήτως αν βλέπω θετικά ή αρνητικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τις αποφάσεις των λαών και τη δυνατότητά τους για αυτοδιάθεση.

Από εκεί και πέρα, το δεύτερο μήνυμα είναι ότι στις δημοκρατίες τα αποτελέσματα δεν τα βγάζουν οι δημοσκόποι, αλλά οι ψηφοφόροι. Άκουσα με προσοχή το πρωί τη δήλωση του προέδρου της μεγαλύτερης εταιρείας δημοσκοπήσεων της Αγγλίας, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι ντρέπεται.


Εδώ, όχι απλώς δεν ντρέπονται, αλλά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με 20% διαφορά που έδινε στο δικό μας δημοψήφισμα και με ψευδή στοιχεία στις τρεις τελευταίες εκλογές συνεχίζει να χρηματοδοτείται από τον κρατικό κορβανά και μαζί από το ΣΚΑΪ. Θα πρέπει να καταλάβουν, λοιπόν, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων ότι πλέον αυτό το παιχνίδι τελείωσε και δεν πείθεται κανείς.

Το τρίτο θέμα είναι το μήνυμα που ήρθε στην Ευρώπη και αυτό το μήνυμα θα υπήρχε ανεξάρτητα αν το Brexit ήταν μπροστά ή αν ήταν πίσω με 48 ή 49%. Το μήνυμα είναι ότι η Ευρώπη δεν γίνεται να ενωθεί με το ζόρι. Η Ευρώπη, με κοινό πολιτισμό, με κοινή άμυνα, μπορεί να ενωθεί, όταν θα έχουν πειστεί οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Αυτό το λέω, γιατί και εδώ, στην Ελλάδα, βλέπουμε να μιλούν για ευρωπαϊκή πολιτική και ευρωπαϊκά σύνορα, αλλά ο κάτοικος του Αγαθονησίου ή της Θάσου βλέπει να παραβιάζεται ο εθνικός εναέριος χώρος και την ίδια ώρα να υπάρχουν συμμαχικά πλοία τα οποία δεν αντιδρούν. Δεν εφαρμόζουν την ευρωπαϊκή απόφαση του 2008, που λέει ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.

Αν, λοιπόν, θέλουμε μία ενωμένη Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσουμε ότι θα είμαστε ενωμένοι παντού. Εμείς δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα δεν εδόθη ο απαιτούμενος σεβασμός και τα τελευταία πέντε χρόνια περάσαμε πολλά.

Ελπίζω, το μήνυμα που έρχεται από την Αγγλία, με το χθεσινό δημοψήφισμα, να είναι ένα μήνυμα που θα δείχνει ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ενωμένη Ευρώπη, είναι να υπάρχει μία δίκαιη αντιμετώπιση απέναντι σε όλες τις χώρες, να γίνεται σεβαστή η απόφαση των λαών και να μην μετατρέπονται οι σύμμαχοι σε πιστωτές που εκβιάζουν.

Τον τελευταίο χρόνο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, απέδειξε στην Ευρώπη ότι δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θέλουμε τη διάλυσή της, είμαστε εκείνοι που θέλουμε συνεργασία, αλλά θέλουμε μία δίκαιη αντιμετώπιση.

Μετά την τελευταία συμφωνία και τις σκληρές διαπραγματεύσεις, η εικόνα της Ελλάδος στην Ευρώπη έχει αλλάξει. Ήρθε η ώρα να αντιληφθούν οι πιστωτές μας, ότι κατ’ αρχήν είναι σύμμαχοί μας και ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στη ρύθμιση του χρέους για να μπορέσει να ανασάνει ο ελληνικός λαός, να επανέλθει η κανονικότητα και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του λαού για τα δημόσια αγαθά της υγείας και της παιδείας.

Από εδώ και πέρα, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα της ανάπτυξης. Ξεκινάει μία καινούργια εποχή, όπου πρέπει να αποκατασταθεί η εύρυθμη οικονομική ζωή, κυρίως εκείνων που επλήγησαν από αυτή την πενταετή κρίση.

Μετά από το μήνυμα του δημοψηφίσματος, όλοι καταλαβαίνουν ότι ο διάλογος και η δικαιοσύνη είναι εκείνα που μπορούν να κρατήσουν ενωμένη την Ευρώπη. Εμείς, θα κάνουμε τα πάντα για αυτό».
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ