2016-06-25 07:04:01
Φωτογραφία για Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ VD
«Το "όχι" του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 είναι σήμερα πιο επίκαιρο παρά ποτέ», ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας χθες κατά την έναρξη των εργασιών της ιδρυτικής πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ΛΑΕ στο ΣΕΦ. Αναφερόμενος στο «Brexit», ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι ανεξάρτητα από τις δυνάμεις που το εξέφρασαν, κάνει πιο σαφές ότι η Ε.Ε. έχει τεθεί σε μια «πορεία διάλυσης και κατάρρευσης» και πως «Αυτή η Ε.Ε. δεν βελτιώνεται και δεν μεταρρυθμίζεται θετικά αλλά μόνο ανατρέπεται».

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι η κατεύθυνση της ΛΑΕ είναι «η άμεση αποχώρηση από την Ευρωζώνη», τονίζοντας ότι: «Τώρα είναι η πρόκληση και η ώρα του μεγάλου, πλατιού πολιτικού αντιμνημονιακού μετώπου που θα έχει ως ελάχιστους στόχους την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, τη διακοπή αποπληρωμής για τη διαγραφή του χρέους, την ευρεία σεισάχθεια για τα ιδιωτικά χρέη των πιο αδύνατων, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την ενίσχυση μισθών και συντάξεων και την έξοδο από την Ευρωζώνη σε σύγκρουση και απειθαρχία με τη νεοφιλελεύθερη Ε.Ε., με στρατηγική».


Επανέλαβε επίσης ότι η ΛΑΕ δεν θα ξεχάσει «το σκάνδαλο των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ειδικότερα το σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, από την οποία το ελληνικό δημόσιο απώλεσε 40 δισ. ευρώ», ενώ επέμεινε στην κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και του «ληστρικού νεοαποικιακού υπερταμείου των 99 χρόνων», όπως είπε.

Υποστηρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται «υπό καθεστώς βαριάς κηδεμονίας και καθυπόταξης από τις μνημονιακές πολιτικές που μετέτρεψαν τη χώρα σε προτεκτοράτο της Ευρωζώνης», ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για «συνθηκολόγηση και προδοσία της λαϊκής εντολής».

''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ