2016-06-25 15:00:03
Φωτογραφία για Η Κίνα γίνεται αθλητική υπερδύναμη
Η βιομηχανία της κινεζικής αθλητικής βιομηχανίας αναμένεται έως το 2025 να έχει αξία, που αγγίζει τα 215 δισ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της όλο και μεγαλύτερης αύξησης των επενδύσεων και του καλέσματος που έκανε η κυβέρνηση της χώρας, για αύξηση της εθνικής προσοχής στα σπορ. Η εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου China e Capital Corp. μελέτησε τα οικονομικά δεδομένα του κινεζικού επαγγελματικού αθλητισμού σε μία προσπάθεια να προβλέψει το πώς θα εξελιχθεί. Τα ευρήματα είναι εκπληκτικά, αφού φαίνεται πως ο συγκεκριμένος τομέας θα αναπτύσσεται κάθε χρόνο σε ποσοστό 20%, έως το 2025. Τότε η αξία του θα έχει ανέβει στα 215 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τον μαζικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό το αντίστοιχο ποσό θα φτάσει στο απίστευτο ποσό των 420 δισ. Όλα αυτά φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Κίνας, και κυρίως ο Πρόεδρος της χώρας, Ξι Γινπινγκ, τονίζουν συνεχώς την επιθυμία τους να γίνει η χώρα μία από τις αθλητικές υπερδυνάμεις
. Οι μεγαλύτερες κινεζικές εταιρείες έχουν απαντήσει θετικά στο κάλεσμα επενδύοντας τεράστια ποσά σε όλες τις εκφάνσεις του αθλητισμού, από τις επαγγελματικές ομάδες έως τις εταιρείες αθλητικού μάρκετινγκ. Πριν από λίγους μήνες το Κρατικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ένα πλάνο για την «έκρηξη» της αθλητικής βιομηχανίας την επόμενη δεκαετία, στο οποίο περιλαμβάνονται η εξάλειψη των εμποδίων που παρακωλύουν την ταχεία ανάπτυξη της βιομηχανίας, η ενθάρρυνση ιδιωτικών κεφαλαίων για επενδύσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις, και η παροχή σχετικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Πηγή: sportandbusiness.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ