2016-06-25 18:42:09
Φωτογραφία για Από το Success Story του Σαμαρά στον… “αναπτυξιακό” νόμο του ΣΥΡΙΖΑ!
“Ήλθαμε σήμερα να  συζητήσουμε έναν αναπτυξιακό νόμο και ως προς τον χαρακτηρισμό του νόμου θέλω να πω ότι αν μη τι άλλο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαθέτει χιούμορ, αφού βλέπει ανάπτυξη σε αυτά τα οποία σχεδιάζει. Έξι χρόνια και πλέον ζούμε την πολιτική των μνημονίων και η κατάσταση της οικονομίας πηγαίνει όλο και χειρότερα. Η Κυβέρνηση, επιτέλους, να σταματήσει να επικαλείται την αποτυχία της συγκυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ και της Κυβερνήσεως Παπαδήμου, η οποία ασφαλώς και δεν έλυσε το πρόβλημα, έκανε μεγαλύτερη την ανεργία, βύθισε πιο βαθιά στην κρίση την οικονομία της χώρας.

Να μην την επικαλείται, λοιπόν, διότι ακολουθεί την ίδια πολιτική, αποτελεί γνήσια συνέχεια, είναι η συνέχεια της πολιτικής των μνημονίων. Το μόνο που άλλαξε είναι από το success story του Σαμαρά, το οποίο υπήρχε μόνο στη φαντασία του, περάσαμε στον αναπτυξιακό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο οποίος δήθεν θα φέρει την ανάπτυξη. Αυτά είναι σχέδια επί χάρτου που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική οικονομία.”


ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

“Ο αποκλεισμός από τις ενισχύσεις με τον νόμο τον οποίο, όπως επαναλαμβάνω, με χιούμορ αποκαλείτε «αναπτυξιακό», αποκλείει τις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν εμφάνισαν κέρδη σε καμία χρήση κατά την τελευταία εξαετία. Μόνο τους πρώτους μήνες του 2016 έκλεισαν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι κρατούν τις δουλειές τους, κρατούν τους εργαζόμενους τους και προσπαθούν να εξασφαλίσουν το ψωμί τους.

Τι κάνετε εσείς σε αυτούς που αντέξανε αυτά τα έξι χρόνια της κρίσεως, αυτά τα έξι χρόνια της υφέσεως; Τους αποκλείετε από την οποιαδήποτε ενίσχυση, μέσω του λεγόμενου αναπτυξιακού νόμου. Δηλαδή, στην πραγματικότητα, τους οδηγείτε στην χρεοκοπία και στο κλείσιμο…  Είναι λύση οι επιχειρήσεις που άντεξαν επί έξι χρόνια με ζημίες να κλείσουν; Ασφαλώς και όχι. Αντίθετα, έπρεπε να τύχουν της φροντίδας και της μέριμνας του κράτους.

Και επιτέλους, εάν θέλετε να κλείσετε κάποια επιχείρηση, κλείστε τον δημόσιο τομέα. Οι μισθοί και οι συντάξεις στα δημόσια ταμεία κοστίζουν 46 δισεκατομμύρια. Κι αν κάποια επιχείρηση είναι ζημιογόνος σε αυτή τη χώρα, είναι ο δημόσιος τομέας. Είναι, όμως, η κομματική σας πελατεία και είναι και η κομματική πελατεία στο μέλλον, από τη στιγμή που έρχεται πρώτη στις δημοσκοπήσεις, και της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό, όλα αυτά που έλεγαν περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ., τα έχουν διαγράψει πλέον από την προεκλογική τους ατζέντα.”

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΕΛΟΣ! ΜΕΤΑΠΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ “…Είναι πολύ σημαντικό ότι μέσα στον αναπτυξιακό νόμο αποκλείετε την ενίσχυση της χαλυβουργίας και των ναυπηγείων. Μάλιστα, για τα ναυπηγεία καταθέσατε και σχετική τροπολογία. Είναι πραγματικά τραγικό σε μία χώρα η οποία, εις ό,τι αφορά την πλοιοκτησία, είναι δεύτερη σε ολόκληρο τον κόσμο, να μην γίνεται προσπάθεια να ενισχυθεί η ναυπηγική βιομηχανία. Είναι, επίσης, τραγικό ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα στο να δοθούν κίνητρα σε αυτούς οι οποίοι έχουν τα πλοία να προσλάβουν Έλληνες σαν προσωπικό.

Κάποτε οι Έλληνες ναυτικοί έφταναν τους 200.000 και έφερναν χρήμα σε συνάλλαγμα, το οποίο επέστρεφε στην πατρίδα και υπήρχε πραγματικά μια άνοδος της εθνικής οικονομίας. Σήμερα, με όλους αυτούς τους νόμους, οι ναυτικοί μας έχουν περιοριστεί σε είκοσι-τριάντα χιλιάδες το πολύ και αφορούν μονάχα πλοιάρχους και πρώτους μηχανικούς κυρίως. Και δυστυχώς η ελληνική ναυτοσύνη έχει πεθάνει. Γιατί η ελληνική ναυτοσύνη δεν είναι οι πλοιοκτήτες. Είναι οι Έλληνες ναυτικοί, οι οποίοι έχουν παραμεριστεί.”

“Η εξαίρεση από τον αναπτυξιακό νόμο τόσο της χαλυβουργίας όσο και άλλων πολύ σημαντικών κλάδων της βιομηχανίας δείχνει και την πρόθεση της Κυβερνήσεως για το πώς βλέπει την ανάπτυξη και πώς βλέπει την οικονομία. Την βλέπει σαν μια υπόθεση μιας μεταπρατικής οικονομίας χωρίς βάσεις και αυτό έρχεται εντελώς αντίθετα με την φιλοσοφία που έχει για την οικονομία το εθνικιστικό κόμμα, η Χρυσή Αυγή.

Επίσης, εις ό,τι αφορά τους αγρότες, θα πρέπει να υπάρξει ειδική έγκριση για επενδυτικά σχέδια από μία σειρά Υπουργών, από τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.”

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

“Πώς μπορούμε, λοιπόν, να μιλούμε για αναπτυξιακή προοπτική ενός υποτιθέμενου κυρίαρχου κράτους, όταν στο άρθρο 3 του συγκεκριμένου νόμου προβλέπεται ότι το εφαρμοστέο δίκαιο θα είναι αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η υπαγωγή άλλων επενδυτικών σχεδίων θα γίνεται μόνο κατόπιν εγκρίσεως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Ό,τι μου πουν οι δανειστές λοιπόν, οι οποίοι όλα αυτά τα έξι χρόνια μας έχουν οδηγήσει κυριολεκτικά στον γκρεμό. Γίνεται να έχουμε ανάπτυξη μέσα στην ευρωζώνη με αυτή την Κοινή Αγροτική Πολιτική, την ΚΑΠ ή με την GATT, την συμφωνία περί απελευθερώσεως του παγκοσμίου εμπορίου κ.λπ.; Όπως φαίνεται, δεν γίνεται. Η χώρα, όμως, πρέπει να αναπτυχθεί. Και επιτέλους να σταματήσει η κινδυνολογία ότι η Ελλάδα θα καταστραφεί εάν βγει από την ζώνη του ευρώ. Θα υποστεί μεγαλύτερη ζημία όλη η ζώνη του ευρώ, πολύ μεγαλύτερη από το ελληνικό χρέος, το οποίο πρέπει να καταγγελθεί.”

“Θα ήθελα τώρα να αναφερθώ στη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου περί αντισυγκεντρώσεων και να πληροφορήσω το Σώμα ότι την Κυριακή στην Καλαμάτα είχαμε συγκέντρωση και υπήρχε αντισυγκέντρωση προαναγγελθείσα τρεις, τέσσερις μέρες πριν, την οποία επέτρεψε η Κυβέρνηση και η Αστυνομία. Γι’ αυτό, λοιπόν, και το βρίσκω εξόχως υποκριτικό. Μέγα θέμα, επίσης, των ημερών η συγκέντρωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα με το σύνθημα «Παραιτηθείτε». Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, σε εσάς απευθύνεται. Παραιτηθείτε, για να γίνουν εκλογές. Έχετε Βουλευτές σε όλες τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Εάν πραγματικά θέλετε εκλογές και δεν υποκρίνεστε, τότε παραιτηθείτε για να προκληθούν εκλογές και να φανεί ότι είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία.”

“Είναι φανερό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την λαϊκή εντολή όχι μέσα στο Κοινοβούλιο, αλλά στη συνείδηση του λαού. Και από την άλλη πλευρά, όμως, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία. Κάντε αυτό που κατ’ ουσίαν συμβαίνει. Συνεργαστείτε για την πολιτική των μνημονίων την οποία ίδια υπηρετείτε.

Και εις ό,τι αφορά τη σημερινή συγκέντρωση, βρίσκω υποκριτικό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά, τη στιγμή που είχαμε τις μεγάλες συγκεντρώσεις κατά του μνημονίου και κάποια επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι θα μετατρέψουν την πλατεία Συντάγματος σε πλατεία Ταχρίρ, έστηναν κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος κ.λπ. Ό,τι είναι εναντίον σας, σας ενοχλεί.”

“Κύριοι, είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά ούτε ο αναπτυξιακός νόμος. Η χώρα βαδίζει προς την οικονομική καταστροφή. Η Χρυσή Αυγή θα είναι εδώ για να λέει όχι στους νόμους σας, να λέει όχι στην πολιτική των μνημονίων.”

Ν.Γ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ