2016-06-26 08:47:13
Φωτογραφία για Xάνει το ευρωπαϊκό του διαβατήριο tο City του Λονδίνου
Το «ευρωπαϊκό του διαβατήριο», κινδυνεύει να χάσει το City του Λονδίνου, προειδοποίησε σήμερα ο διοικητής της κεντρική τράπεζας της Γαλλίας (Bank of France), Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, τονίζοντας παράλληλα, την ανάγκη άμεσης έναρξης των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

«Οι τράπεζες, οι οποίες εδρεύουν στο Λονδίνο, θα απωλέσουν το «διαβατήριο» για την πρόσβασή τους στα χρηματοπιστωτικά κέντρα της Ε.Ε.» τόνισε ο Γάλλος τραπεζίτης.

«H έξοδος από την Ευρώπη συνεπάγεται τη μη πρόσβαση στην ενιαία αγορά εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών» επανέλαβε, σε αυστηρό ύφος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «France Inter».

«Εάν θέλει να διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά» – συνέχισε – «τότε η Βρετανία θα πρέπει να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες, πράγμα παράδοξο από τη στιγμή που αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ε.Ε.».

Σύμφωνα με τoν ίδιο, «αυτό που συνέβη την Πέμπτη ήταν μία αρνητική εξέλιξη, πρωτίστως για τη Βρετανία». Φυσικά – εξήγησε – θα υπάρχουν αρνητικές συνέπειες και στην Ε.Ε., αλλά αυτές θα είναι πολύ πιο περιορισμένες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ