2016-06-26 19:38:14
Φωτογραφία για Η Μ. Βρετανία ως στρατηγικός εταίρος μας
Η "κοινωνία αξιών", έχει κάνει εδώ και καιρό ανάλυση για το τι σημαίνει BREXIT για την Βρετανία, την Ελλάδα και την ΕΕ Στα πλαίσια αυτά ήλθαμε σε επικοινωνία με Βρετανούς, μιλήσαμε με οικονομολόγους, συμμετείχαμε και παρακολουθήσαμε εκδηλώσεις και ομιλίες που οργανώθηκαν από το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο για το θέμα, μιλήσαμε κατ΄ιδίαν με πρώην υπουργούς της Μ. Βρετανίας και στελέχη του εμπορίου.

Γι΄αυτό και βλέπουμε την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ με ψύχραιμο μάτι και ψάχνουμε να βρούμε ευκαιρίες για την Ελλάδα σε ότι πρόκειται να συμβεί μελλοντικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των όσων εκφράζονται από τους περισσότερους αδιάβαστους και υπερφίαλους Έλληνες πολιτικούς στα τηλεοπτικά πάράθυρα, εκτιμούμε ότι είναι απλά "μπούρδες".

- Η Μ. Βρετανία είναι μία μεγάλη χώρα, που αν προσμετρήσουμε και την Βρετανική κοινοπολιτεία, είναι η μεγαλύτερη οντότητα όλης της ΕΕ.


- Έχει το δικό της "κοινοπολιτειακό σύστημα" και δεν εξαρτάται σε πόρους, πρώτες ύλες, εργατικο δυναμικό και γενικά συντελεστές παραγωγής από την Ευρώπη.

- Η οικονομική συμμετοχή της στην ΕΕ δεν την αποδυνάμωσε, αντιθέτως πολλά κεφάλαια εισέρευσαν στην οικονομία της όλα αυτά τα χρόνια.

- Η υποτίμηση στην Λίρα και μία καλή νομιμασματική πολιτική στη συνέχεια, μπορεί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των Βρετανικών προϊόντων έναντι των Ευρωπαϊκών.

- Όταν αποκατασταθεί η ισορροπία, πολλά Ευρωπαϊκά κεφάλαια και πολλές εταιρείες θα βρούν καταφύγιο στην Μ. Βρετανία και στους φορολογικούς παραδείσους της, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα διαθέσιμα για επενδύσεις και ανάπτυξη.

- Η γεωπολιτική της θέση δυνητικά θα αναβαθμισθεί, γιατί θα προσπαθήσει να ανακτήσει την θέση της ως ανεξάρτητος γεωπολιτικός παίκτης στο διεθνές περιβάλλον και όχι κάτω από το καπέλλωμα του Γαλλογερμανικού άξονα.

Για την Ελλάδα η μεγαλύτερη συνέπεια είναι ότι η Ευρώπη μετατρέπεται σε μία Γερμανοκρατούμενη περιοχή ομόκεντρων κύκλων, με κέντρο το Βερολίνο και με τις χώρες που είναι μακρυά από το κέντρο αυτό να αποτελούν τους παρίες του Γερμανοκρατούμενου αυτού συστήματος, που θα καλούνται να εξειδικεύσουν την παραγωγή τους και να προσφέρουν φθηνά προϊόντα και εργατικό δυναμικό στους "επικυρίαρχους". (κάτι παρόμοιο είχε καταλήξει να συμβαίνει και στην Σοβιετική Ένωση)

Στην ουσία με την έξοδο από την ΕΕ της Μ. Βρετανίας, χάνουμε ένα σύμμαχο εντός της Ευρώπης και μία ισχυρή φωνή για μία καλύτερη Ευρώπη, αλλά στην ουσία αν φερθούμε έξυπνα, μπορούμε να αποκτήσουμε τώρα έναν "Στρατηγικό Εταίρο".

“ΤΟ BREXIT ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

κ. Πρωθυπουργέ της χώρας και κ. Υπουργοί της κυβέρνησης:

Αντί να ξημεροβραδιάζεστε στα κανάλια, εκφράζοντας με επιφανειακό τρόπο την χαρά σας ή την λύπη σας για το BREXIT και την ΕΕ, χωρίς στην ουσία να έχετε βαθιά γνώση των πραγμάτων, θα σας συμβουλεύαμε να δείτε την επικείμενη έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, ως ευκαιρία για την Ελλάδα.

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να εγκαταλείψετε τα τηλεοπτικά παράθυρα και να στρωθείτε στη δουλειά, όσο είναι ακόμη καιρός.

Συγκεκριμενα:

Η έξοδος της Μ. Βρετανίας παρουσιάζει τις εξής ευκαιρίες και τα εξής προβλήματα για την Ελλάδα, τα οποία που θα πρέπει να λυθούν και να τα διαχειριστείτε με ταχύτητα και αποτελεσματικό σχεδιασμό:

1. Ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας για την Ελληνική Ναυτιλία σε επίπεδο μεγέθυνσης της πίτας για τα πλοία μας στην ΕΕ, όσον και για την αναβάθμιση των ναυτιλιακών / χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στον Πειραιά. Καλέστε άμεσα τους εφοπλιστές και καθήστε γύρω από ένα τραπέζι για να επεξεργαστείτε λύσεις που να είναι αμοιβαία επωφελείς.

2. Προετοιμαστείτε άμεσα για την επίδραση που θα υπάρξει στον τουρισμό, λόγω της υποτίμησης της Αγγλικής Λίρας. Καλέστε τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων και επεξεργαστείτε ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης του προβλήματος, ώστε να μειωθούν ή και να μηδενιστούν οι επιπτώσεις.

3. Ξεκινήστε άμεσα συζητήσεις με το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο για να προετοιμασθείτε κατάλληλα, ώστε όχι μόνο να μην επηρεασθούν αλλά και να βελτιωθούν ενδεχομένως οι Ελληνοβρετανικές εμπορικές σχέσεις.

4. Καλέστε άμεσα τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα και επίσης εξουσιοδοτείστε τον Έλληνα πρέσβη στην Μ. Βρετανία, και ξεκινήστε διερευνητικές συζητήσεις για το πως θα μπορέσουν να μην επηρεασθούν αλλά και να βελτιωθούν οι Ελληνοβρετανικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα.

5. Δημιουργήστε μία ολιγομελή συμβουλευτική ομάδα ικανών επιστημόνων και ανθρώπων με κατάλληλη εμπειρία, από διάφορες ειδικότητες (και τον τομέα της Άμυνας), που να επεξεργάζονται καθημερινά τα ζητήματα που προκύπτουν, που επηρεάζουν και μπορεί να επηρεάσουν την Ελλάδα, και να ανακαλύπτουν τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από το BREXIT.

Δείτε το σαν ευκαιρία και αφήστε τις ανούσιες θυμοσοφίες και μεμψιμοιρίες. Εμπρός λοιπόν, ΔΟΥΛΕΙΑ χωρίς καθυστερήσεις!!!
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ