2016-06-26 20:20:15
Φωτογραφία για Σαμάνθα Κάμερον: Τα αληθινά δάκρυα της αριστοκράτισας με το τατουάζ
Ποια είναι η Σαμάνθα πίσω από την Κάμερον που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της τις δραματικές ώρες της ανακοίνωσης της παραίτησης του συζύγου της;

Η αριστοκράτισσα που προσπάθησε να αποτινάξει την καταγωγή της «χτυπώντας» τατουάζ στον αστράγαλο ως οργισμένη φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών είναι μια γυναίκα που γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει εξουσία και χρήμα. Ωστόσο η Σαμάνθα Κάμερον δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυά της έξω από το νούμερο 10 της Downing Street, χθες, Παρασκευή, όταν ο σύζυγός της, Ντέιβιντ, ανακοίνωνε ουσιαστικά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της Βρετανίας, μιας χώρας που επέλεξε να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Η αλήθεια είναι ο Ντέιβιντ και η Σαμάνθα Κάμερον είναι ένα ζευγάρι που, αν μη τι άλλο, έχει αποδείξει ότι παραμένει ενωμένο παρά τις δυσκολίες. Μητέρα τριών παιδιών, της Νάνσι δώδεκα ετών, του Έλβεν εννέα ετών και της μικρής Φλοράνς τεσσάρων ετών, συγκίνησε τους Βρετανούς, όταν σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο ένθετο περιοδικό «You» της Daily Mail, τον Απρίλιο, μίλησε για τον πρόωρο χαμό του πρωτότοκου γιου των Κάμερον, Ιβάν, που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση. Ο μικρός Ιβάν πέθανε το 2009, σε ηλικία έξι ετών.


Για τους Βρετανούς η Σαμάνθα Κάμερον ήταν μια από τις πιο αγαπητές συζύγους πρωθυπουργών διότι έζησε διακριτικά πλάι στο σύζυγό της, ενώ υπήρξε ένα από τα πιο καλοντυμένα δημόσια πρόσωπα της Μεγάλης Βρετανίας. Το 2015 η «SamCam», όπως την αποκαλούν, εξελέγη η πιο καλοντυμένη γυναίκα της χρονιάς από το Vanity Fair.

Γράφει για τη Σαμάνθα Κάμερον ο βρετανός αρθρογράφος McSmith Andy

Είναι μια γυναίκα που μέχρι να γνωρίσει τον Ντέιβιντ Κάμερον δεν είχε δείξει κανένα ενδιαφέρον για την πολιτική. Υπήρξε μια οργισμένη φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών στο Μπρίστολ που προσπαθούσε να αποτινάξει την αριστοκρατική καταγωγή της «χτυπώντας» ένα τατουάζ στον αστράγαλο και κάνοντας παρέα με τον μουσικό και ηθοποιό Εϊντριαν Θος, γνωστό και ως Τρίκι, ο οποίος ήταν βυθισμένος στα ναρκωτικά. Το 1992, σε ηλικία 21 ετών, η φίλη της Κλερ Κάμερον την κάλεσε σε διακοπές με την οικογένειά της στην Τοσκάνη, όπου άρχισε το ρομάντζο με τον τότε 26 ετών αδελφό της φίλης της. Ηταν ένας πιο σοβαρός τύπος από τους μποέμ φίλους της. Ηταν τότε πολιτικός σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών εκείνης της περιόδου Νόρμαν Λαμόντ, αλλά αυτό δεν προκαλούσε καμία εντύπωση στους φίλους της Σαμάνθας, που θεωρούσαν ότι όποιος ανήκει στο Συντηρητικό Κόμμα είναι μάλλον γελοίος.

Αρχικά η Σαμάνθα ήθελε να γίνει ζωγράφος, αλλά αυτό δεν της «βγήκε» και έτσι το 1996 άρχισε να δουλεύει ως διακοσμήτρια εσωτερικών χρόνων, ενώ παράλληλα έφτιαχνε βιτρίνες. Σήμερα είναι «δημιουργική διευθύντρια» στους Smythson, τη βρετανική φίρμα με έδρα την Μποντ Στριτ, που φτιάχνει πανάκριβα είδη αλληλογραφίας και παρεμφερή προϊόντα. Ως φοιτήτρια δούλευε εκεί στις διακοπές της εκμεταλλευόμενη τις γνωριμίες της μητέρας της και αργότερα, σε ηλικία 25 ετών, της ανέθεσαν να σχεδιάσει από την αρχή το ιστορικό κατάστημα στην Μποντ Στριτ.

Η γιαγιά της Πανδώρα Κλίφορντ (από την πλευρά της μητέρας της), διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και αυτή, είχε γίνει ηρωίδα ενός σκανδάλου στη βρετανική υψηλή κοινωνία, όταν σε ηλικία 17 ετών έμεινε έγκυος από έναν πολύ μεγαλύτερό της βετεράνο του πολέμου, ο οποίος είχε ένα πόδι. Ο τύπος ήταν εντάξει και την παντρεύτηκε, αλλά μετά εκείνη τον άφησε για να παντρευτεί τον υποκόμη Αστορ. Η κόρη της Αναμπελ, η μητέρα της Σαμάνθας, διευθύνει την εταιρεία επίπλων Οka, που απευθύνεται σε υψηλά βαλάντια και λειτουργεί με παραγγελίες μέσω αλληλογραφίας. Ηταν 21 ετών όταν παντρεύτηκε τον σερ Ρέτζιναλντ, αλλά χώρισαν τη δεκαετία του ΄70 για να παντρευτεί τον Γουίλιαμ Αστορ, ανιψιό του πατριού της, ο οποίος κληρονόμησε τον τίτλο του το 1972. Ο υποκόμης Αστορ ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Τζον Μέιτζορ επί πέντε χρόνια.

Παρά το ανακάτεμα με τα διαζύγια και τους γάμους των Σέφιλντ και των Αστορ, τα παιδικά χρόνια της Σαμάνθας Σέφιλντ ήταν άνετα και ήρεμα. Η μητέρα της και οι πατεράδες της παραμένουν καλοί φίλοι σε σημείο που, όταν ο πατέρας της ξαναπαντρεύτηκε, η ίδια είχε στην ουσία δύο ζεύγη γονέων, επτά αδέλφια (κανονικά και ετεροθαλή) και έναν σημαντικό αριθμό ωραίων ακινήτων που μπορούσε να αποκαλεί σπίτια της.

Αν και ο πατέρας της δεν είναι τόσο πλούσιος όσο ο πατριός της, είναι κατά γενική ομολογία ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος, πολύ πιο πλούσιος από τον πολυεκατομμυριούχο μπαμπά του Ντέιβιντ Κάμερον. Οι διασυνδέσεις της οικογενείας της βοήθησαν και τον σύζυγό της. Οταν ο Ντέιβιντ Κάμερον έχασε τη δουλειά του στην κυβέρνηση, το 1992, μετά το φιάσκο της Μαύρης Τετάρτης, η πεθερά του, λαίδη Αστορ, μίλησε στον καλό της φίλο Μάικλ Γκριν, πρόεδρο τότε της Carlton ΤV, ο οποίος τον προσέλαβε στο κανάλι. Είναι η μόνη δουλειά που έκανε ποτέ εκτός πολιτικής. Με τα λεφτά της Σαμάνθας αγόρασαν επίσης το πρώτο τους σπίτι στο Νορθ Κένσινγκτον, το 1992, για 215.000 στερλίνες. Η αξία του υπολογίζεται γύρω στο 1,5 εκατομμύριο στερλίνες.

Το Βήμα
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ