2016-06-27 08:45:28
Φωτογραφία για Η παρέμβαση του Πάπα για το Brexit - Τι ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες;
Τη δική του ανάγνωση της νέας ευρωπαϊκής πραγματικότητας, έτσι όπως διαμορφώνεται την επαύριο του δημοψηφίσματος για το Brexit κατέθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, εκτιμώντας ότι «μετά από τη Βρετανία που αποφάσισε να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να ακολουθήσουν η Σκοτία και η Καταλονία. Κάτι τέτοιο θα 'βαλκανοποιούσε' την Ευρώπη».

Σε συνέντευξή του ο Ποντίφικας κάλεσε την ΕΕ να χαράξει μια νέα στρατηγική ώστε να υπάρξει μια σταθερή, κοινή πορεία στο μέλλον, παρέχοντας μεγαλύτερες ελευθερίες στις χώρες-μέλη της. «Θα πρέπει να εφεύρουμε ένα καινούργιο είδος ένωσης» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, τονίζοντας ότι «σίγουρα υπάρχει κάτι που δεν λειτουργεί σωστά σε αυτή την τεράστια, δύσκαμπτη Ένωση. Αλλά ας μην πετάξουμε το μωρό μαζί με το νερό του μπάνιου του».

Κατά τον Ποντίφικα, αυτό που χρειάζεται είναι «να γίνει άνοιγμα της ΕΕ στη δημιουργικότητα και σε μια υγιή αποσύνδεση από το κυρίως σώμα της. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη ανεξαρτησία και μεγαλύτερη ελευθερία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ