2016-06-27 20:22:49
Φωτογραφία για Δελτίο τύπου Πανελλήνιας ένωσης ελευθεροεπαγγελματιών ακτινολόγων
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΏΝ ΑΚΤΙΝΟΛΌΓΩΝ

Ως πότε θα συζητάμε για την διαφθορά στην πρωτοβάθμια Υγεία;

Τα δύο πρόσφατα κρούσματα που ανεγράφησαν στον Τύπο με γιατρούς που εξέδιδαν πλαστά παραπεμπτικά ως και οι υποθέσεις διαφθοράς τεσσάρων μεγάλων πολυϊατρείων που εκκρεμούσαν και προς τιμήν του ο υφυπουργός Υγείας τις προχώρησε στον εισαγγελέα. 

Καταδεικνύουν ότι:

Παράγονται ασταμάτητα πλαστά παραπεμπτικά. Ο ΕΟΠΥΥ έχει συγκεκριμένη πρόταση μας ούτως ώστε να τελειώσει επιτέλους η μάστιγα (διασταύρωση του ΑΜΚΑ της κάρτας στα POS )

Απεδείχθη ότι η κατάχρηση και η παραβατικότητα γίνεται κατά τεκμήριο στους μεγάλους τζίρους oρισμένων πολυϊατρείων. Ο ΕΟΠΥΥ έχει στη διάθεσή του άλλη λεπτομερή πρότασή μας για την δημιουργία ειδικής επιτροπής που θα ελέγχη με τριπλή διασταύρωση (εργαστήριο – γιατρός – ασθενής) τους μεγάλους τζίρους (άνω του ορίου που θα κρίνη ο ΕΟΠΥΥ)
. Βεβαίως να ελεγχθούν κα τα μικρότερα εργαστήρια χωρίς όμως «ο τύπος να τρώη την ουσία» μ’ αυτό το υπερβολικό μοντέλο που ακολουθείται σήμερα και έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε φουκαράδες μικρογιατρούς για μια υπογραφή η μια σφραγίδα που λείπει στο παραπεμπτικό να τους επιβάλλονται δυσανάλογα μεγάλες οικονομικές ποινές. Για να θυμηθούμε και την Αγία Γραφή «Διυλίζοντας τον κώνωπα , την δε κάμηλον καταπίνοντες».

Η διαφθορά στην πρωτοβάθμια Υγεία είναι χιλιοειπωμένη και εξαντλητικά σχολιασμένη και μάλιστα από όλες τις πλευρές οπότε δεν έχουμε πολλά να προσθέσουμε. Αν δεν κλείσουν άμεσα οι διαρροές τα αποτελέσματα και για τον ΕΟΠΥΥ και για τους τίμιους παρόχους θα είναι κάθε μέρα πιο επιβαρυντικά. 

Ο χρόνος περνάει , η μείωση των δαπανών μέχρι τώρα είναι μόνο 10% και η Τρόϊκα με το δίκιο της θα ζητάει σε λίγο νέα μείωση τιμολογίων. 

Οι καιροί όχι μόνο δεν είναι μενετοί αλλά απελπιστικά χαλεποί. 

Ο Πρόεδρος 

Θεόδωρος Γεωργακόπουλος
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ