2016-06-28 21:59:19
Φωτογραφία για Σάλος με την ανάρτηση Τζήμερου για τον... «φασίστα» Παύλο Φύσσα
Σε «αυτοταπείνωση και εξευτελισμό» του Θάνου Τζήμερου αναφέρονται σε δήλωση τους... οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα, με αφορμή ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του επικεφαλής της κίνησης «Δημιουργία Ξανά».

Στην ανάρτησή του, ο κ. Τζήμερος, παραθέτοντας στίχους από τραγούδι του δολοφονημένου μουσικού, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Παύλος Φύσσας «ήταν ένας φασίστας, ίδιος και απαράλλαχτος με τους δολοφόνους του»

Στην απάντησή τους, οι δικηγόροι επισημαίνουν πως η κρίση του κ. Τζήμερου συνιστά αξιόποινη πράξη. «Η αυτοταπείνωση και ο εξευτελισμός συντελείται ενίοτε και υπό το μανδύα της ελευθερίας του λόγου. Η έκφραση συγκεκριμένης κρίσης - που εν προκειμένω συνιστά και αξιόποποινη πράξη - διαστρεβλώνει χυδαία και δόλια την αλήθεια. Η χρήση του ονόματος του Παύλου Φύσσα και της μητέρας του Μάγδας, γίνεται σε μία προκλητική προσπάθεια να αποκτήσει ο υβριστής τους υπόσταση. Μην έχοντας κανένα άλλο τρόπο να έλθει στην επικαιρότητα, προσπαθεί ανεπιτυχώς να εξισώσει τον θύτη με το θύμα. Εσκεμμένα δε, παραλείπει - σε μία αποτυχημένη προσπάθεια marketing του εαυτού του - να αναφέρει ποίοι εκπαίδευσαν και όπλισαν το χέρι του δολοφόνου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Η ανάρτηση του κ. Τζημέρου, χθες το βράδυ, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αφού του έστησαν άγαλμα, το επόμενο βήμα είναι να ονομαστεί και δρόμος προς τιμήν του. Γιατί; Διότι τον δολοφόνησαν οι φασίστες. Και τι είσαι όταν σε δολοφονούν οι φασίστες; Είσαι θύμα των φασιστών. Είσαι αυτομάτως και αντιφασίστας; Όχι βέβαια. Η ιδιότητα του θύματος δεν συνεπάγεται αυτόματα καμία άλλη. Για όσους δεν έχουν καταλάβει τι ήταν ο αυτοαποκαλούμενος Killah P (δηλαδή δολοφόνος, στην αργκό) και μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Φύσσας, οι επόμενοι στίχοι του μπορούν να τους διαφωτίσουν».

Ο κ. Τζήμερος παραθέτοντας βίντεο με τραγούδι του Παύλου Φύσσα και γράφοντας στίχους του, κατέληγε στην ανάρτηση του:

«Ο Φύσσας ήταν ένας φασίστας, ίδιος κι απαράλλαχτος με τους δολοφόνους του. Η μόνη διαφορά ήταν ότι αυτοί κρατούσαν το μαχαίρι» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ