2016-06-29 17:25:23
Φωτογραφία για ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Με κανονικούς ρυθμούς διεξάγεται η λειτουργία των καταστημάτων Μαρινόπουλος Α.Ε., σε συνέχεια της κατάθεσης αιτήματος, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, για την υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης, που εκδικάζεται την Παρασκευή 1η Ιουλίου, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία αναφέρει ότι: «Τα καταστήματα και οι εργαζόμενοί τους καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμή λειτουργία και την άρτια εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Παράλληλα, συνεχείς είναι οι συζητήσεις με τις τράπεζες για τη διαμόρφωση του πλαισίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας». Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Η υπαγωγή σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της εταιρείας και των θέσεων εργασίας, καθώς και τη διασφάλιση των οφειλών προς τους προμηθευτές».

Θλιβερή είδηση χαρακτήρισε εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης την αίτηση της Μαρινόπουλος Α.Ε
. για ένταξη στον πτωχευτικό κώδικα. Όπως ανέφερε η εξέλιξη αυτή πρέπει να υπενθυμίζει στους αρμόδιους την τεράστια έκταση της επιχειρηματικής καταστροφής, που έχει συντελεστεί στη χώρα μας, τα χρόνια των μνημονίων. «Αυτή τη στιγμή, προέχει η διασφάλιση των 12.500 χιλιάδων εργαζομένων στη Μαρινόπουλος Α.Ε., καθώς επίσης και η αποπληρωμή χιλιάδων μικρών προμηθευτών της εταιρείας», πρόσθεσε.

Ο  κ. Κορκίδης εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει «κατάρρευση» της εν λόγω εταιρείας, καθώς «κάτι τέτοιο θα στείλει σε ''αχαρτογράφητα νερά'' ολόκληρη την αγορά, που στενάζει υπό το βάρος των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων και της συνεχούς οικονομικής περιδίνησης της ελληνικής οικονομίας...». Ανάλογη προειδοποίηση είχε απευθύνει νωρίτερα και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος μέσω του ρ/σ Alpha.

Συνέπειες και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων έχει η αίτηση δικαστικής προστασίας της εταιρείας Μαρινόπουλος Α.Ε. αναφέρει από την πλευρά της η ΠΟΜΙΔΑ, καθώς όπως σημειώνει η εταιρεία διαθέτει το μεγαλύτερο πανελλήνιο δίκτυο μισθωμένων καταστημάτων «Σούπερ-μάρκετ» και εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων εκτός από τα απλήρωτα μισθώματα κινδυνεύουν άμεσα να παγιδευτούν σε πολυετή αναγκαστική χρήση των περιουσιών τους χωρίς να καταβάλλονται σ΄αυτούς τα οφειλόμενα. Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ σε όλη τη χώρα το δίκτυο της Μαρινόπουλος Α.Ε. υπολογίζεται σε έως και 500 καταστήματα και οι ιδιοκτήτες δεν έχουν πληρωθεί τα μισθώματα των τελευταίων 8-12 μηνών.

Όπως σημειώνει οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς θα βρεθούν σε πλήρη αδυναμία να πληρώσουν «τον σημαντικά αυξημένο ΕΝΦΙΑ του 2016, και μάλιστα για καταστήματα ''Σούπερ-μάρκετ'' με μεγάλα εμβαδά και υπέρογκες αντικειμενικές αξίες, με αποτέλεσμα να βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις των ακινήτων τους και με ποινικές διώξεις ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος, δεδομένου ότι η αδυναμία πληρωμής του ΕΝΦΙΑ οδηγεί ακόμη και σε δήμευση περιουσιών βάσει της νομοθεσία περί «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος»…».

Εν όψει των ανωτέρω, η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί από την εταιρία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», αλλά και κάθε αρχή, φορέα ή όργανο που τυχόν θα αναλάβει τις τύχες της, να ενδιαφερθεί για την ξεχωριστή αυτή κατηγορία των οφειλών της και προσφέρεται για κάθε σχετική συνεννόηση, δεδομένου ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες έχουν ήδη απευθυνθεί στα γραφεία της ζητώντας σχετική καθοδήγηση. Επίσης, η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί από το Υπουργείο Οικονομικών να λάβει υπ' όψιν του την πραγματική αδυναμία πληρωμής ΕΝΦΙΑ από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που είναι μισθωμένα τόσο προς αυτή την εταιρία, όσο και προς κάθε άλλο μισθωτή για τον οποίο έχουν εκδοθεί δικαστικά μέτρα προστασίας που αποκλείουν από τους ιδιοκτήτες την ελεύθερη διάθεση της περιουσίας τους, και να νομοθετήσει άμεσα μέτρα προστασίας και ελάφρυνσής τους από το φόρο αυτό.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ