2016-06-30 18:57:33
Φωτογραφία για Πίσω σε όλα κάνει η κυβέρνηση για την COSCO - Το κάναμε για το καλό τους...
Μετά το φιάσκο στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και της σύμβασης με την COSCΟ, η κυβέρνηση κάνει τελικά πίσω σε όλα Οπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας από το τη Βουλή η κυβέρνηση προχώρησε σε μία καλή νομοθέτηση τόσο για το δημόσιο συμφέρον, όσο και για την COSCO. Συγκεκριμένα ο κ. Δρίτσας ανέφερε:

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος για να δημιουργηθεί αυτή η αντίδραση και όλη αυτή η αναταραχή. Η στόχευση της κυβέρνησης να εξασφαλίσει καλή νομοθέτηση δεν αφορά μόνο το δημόσιο συμφέρον αλλά και το συμφέρον  του παραχωρησιούχου».

Πρόσθεσε μάλιστα «με ευθύνη προχωρήσαμε σε αυτές τις νομοτεχνικές βελτιώσεις οι οποίες μπορούν να δοκιμαστούν και να κριθούν  και στην πράξη».

Ετσι το θέμα COSCO θα λήξει με την κατάθεση νομοτεχνικών βελτιώσεων από τον κ. Θοδωρή Δρίτσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ξαφνική εμπλοκή στο ζήτημα της παραχώρησης του ΟΛΠ. Οι αλλαγές αφορούν τα άρθρα 5,6,9 και 12 του κυρωτικού νόμου αλλά και τα: 14,15 και 19 του συνολικού νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί απόψε ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να επισκεφθεί την Κίνα ανεμπόδιστα, στις 2 Ιουλίου.


Η ευθύνη ήταν και δική μου και της γενικής γραμματείας της κυβερνήσεως

«Άβολες μάς ήταν πάντα οι καρέκλες της εξουσίας» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας -ο οποίος πολεμούσε ανέκαθεν την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού- μετά την επανέναρξη της διακοπείσας συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την Cosco.

«Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη γι' αυτό αλλά ήταν και μια πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας της κυβερνήσεως στο πλαίσιο όλα τα σχέδια νόμου να τα ελέγχει και να παρεμβαίνει στο πλαίσιο της καλής νομοθέτησης» είπε ο κ. Δρίτσας εξηγώντας τις αλλαγές στο νομοθέτημα που παρουσίασε η κυβέρνηση, οι οποίες δεν είχαν καμμία σχέση με το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Cosco, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Κινέζων που έστειλαν επιστολή στη Βουλή και στον πρωθυπουργός διαμαρτυρόμενοι για αθέτηση συμφωνιών.

Τα ΜΜΕ φταίνε για το φιάσκο

Στη συνέχεια ο υπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΜΜΕ υποστηρίζοντας πως αυτά ευθύνονται για το φιάσκο και τα περί αδειάσματος του Μαξίμου από τον ίδιο.

«Η πρωτοβουλία δεν ήταν μόνο δική μου αναλαμβάνω την ευθύνη αλλά και της γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης υπήρξε μια είδηση ότι ο Δρίτσας αδειάζει το Μαξίμου καλώ  αυτή την αίθουσα να αντισταθεί σε αυτή την αθλιότητα. Μην ανέχεστε αυτού του είδους την αγυρτεία απ’ όπου κι αν εκδηλώνεται υπερασπιστείτε όλοι το πολιτικό σύστημα της χώρας όταν πραγματικά αυτό μπορεί να λειτουργήσει και μην αφήνουμε στο μιντιακό σύστημα και σε άλλα συστήματα εξωγενή να καθορίσουν τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα και να οδηγήσουν τα πράγματα προς την απαξίωση κάθε λειτουργίας κάθε θεσμικής πραγματικής αναπαραγωγής της πραγματικότητας προς άλλες κατευθύνσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Μαξίμου στηρίζει Δρίτσα μετά το φιάσκο με την COSCO

Τις… πλάτες και την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης έχει ο αρμόδιος υπουργός Θοδωρής Δρίτσας, στον απόηχο της εμπλοκής για την πώληση της COSCO παραμονές της επίσκεψης Τσίπρα στο Πεκίνο.

Από το Μαξίμου σχολιάζουν ότι δεν φέρει ευθύνες ο υπουργός και σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, υπογραμμίζουν ότι εντός της ημέρας θα υπάρξουν οι ανάλογες προσαρμογές και το θέμα θα λήξει.

«Η κυβέρνηση έκανε αλλαγές σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ», αναφέρει στο iefimerida.gr χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ