2016-07-01 02:13:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Στο σκαμνί γιατρός για τον θάνατο 53χρονης από δάγκωμα φιδιού - Στο εφετείο η υπόθεση
Εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στην Πάτρα μια υπόθεση που ξεκίνησε στην Ηλεία και αφορά στον θάνατο μια γυναίκας 53 ετών, η οποία κατέληξε μετά παό δάγκωμα φιδιού.

Αναλυτικά:

Στο Εφετείο Πληµµεληµάτων Πατρών εκδικάζεται σε δεύτερο βαθµό η υπόθεση του θανάτου της 52χρονης Ευσταθίας Κανελλοπούλου, από τον Ελαιώνα Ηλείας, που έχασε την ζωή της επτά µήνες αφότου δαγκώθηκε από φίδι και µετά από πολύµηνη ιατρική περιπέτεια. Στο εδώλιο κάθεται γιατρός του νοσοκοµείου του Πύργου που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών, για ανθρωποκτονία από αµέλεια.

Το χρονικό

Τη γυναίκα στις 9-3-2009 είχε δαγκώσει φίδι ενώ μάζευε χόρτα και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τους συγγενείς της στο Νοσοκομείο του Πύργου για την παροχή των αναγκαίων ιατρικών υπηρεσιών. Αρχικά εισήχθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου ασχολήθηκε με το περιστατικό ο ένας εκ των κατηγορούμενων γιατρών και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου όπου την ευθύνη του περιστατικού ανέλαβε ο δεύτερος από τους κατηγορούμενους
. Όμως σε καμία φάση της νοσηλείας της στο Νοσοκομείο του Πύργου δεν της χορηγήθηκε ο προβλεπόμενος για την αντιμετώπιση της δηλητηρίασης που προκαλείται από δάγκωμα φιδιού αντιοφικός ορός, με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της γυναίκας.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα άρχισε να εμφανίζει όλα τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από δάγκωμα φιδιού, δηλαδή οίδημα στο σημείο του δαγκώματος που ήταν στο αριστερό κάτω άκρο και επεκτάθηκε ταχύτατα σχεδόν σε όλο το πόδι, διάρροιες, εμέτους, έντονους πόνους στην κοιλιά, κατακόρυφη πτώση του αριθμού των αιμοπεταλίων, του αιματοκρίτη κ.α. Παρά την δραματική αυτή επιδείνωση ο συγκεκριμένος ορός δεν της χορηγήθηκε μολονότι υπήρχε διαθέσιμος στο Νοσοκομείο, προφανώς διότι δεν αξιολογήθηκαν σωστά τα συμπτώματα που εμφάνιζε.

Αργά τη νύχτα η γυναίκα έπεσε σε κώμα και τότε μεταφέρθηκε με καθυστέρηση στο Ρίο όπου εκεί οι γιατροί αντιλήφθηκαν αμέσως την βαρύτητα του περιστατικού και της χορήγησαν ταχύτατα αντιοφικό ορό, αφού προηγουμένως επικοινώνησαν με το Εθνικό Κέντρο Δηλητηριάσεων στην Αθήνα. Δυστυχώς όμως ήταν πολύ αργά για την άτυχη γυναίκα αφού είχαν περάσει πάρα πολλές ώρες από τότε που την δάγκωσε το φίδι και είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Λόγω της άσχημης κατάστασης στην οποία βρισκόταν εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου  του Ρίου όπου παρέμεινε νοσηλευόμενη μέχρι και την 14-10-2009, οπότε και απεβίωσε.

Οι επτά μήνες που πέρασε στη Μονάδα υπήρξαν δραματικοί για την ίδια καθώς το δηλητήριο είχε διαχυθεί στον οργανισμό της και κατέστρεφε το ένα μετά το άλλο τα ζωτικά της όργανα (έντερο, ουροδόχο κύστη, πνεύμονες, νεφρούς, εγκέφαλο, οφθαλμούς κα.) και εν τέλει κατέληξε με πολυοργανική ανεπάρκεια που προκάλεσε καρδιακή ανακοπή.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ