2016-07-01 04:52:13
Φωτογραφία για Λεωφορείο η αλληλεγγύη για τους άστεγους! [video]
Σε κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για τους άστεγους της Αθήνας μετέτρεψαν οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ ένα λεωφορείο, ιδιοκτησίας της ΟΣΥ ΑΕ, προκειμένου, στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου των δημόσιων συγκοινωνιών, να συμμετέχει στο εγχείρημα «Φροντίδα Εν Κινήσει». Η παρουσίαση του λεωφορείου, το οποίο αναμένεται εντός Ιουλίου να βγει στους δρόμους, έγινε χθες στο Ζάππειο.

Το λεωφορείο αυτό, που είναι κλιματιζόμενο και εξοπλισμένο με χώρους υγιεινής και καθαριότητας, χημικές τουαλέτες και ντουσιέρες, θα διέρχεται από επιλεγμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά. Εδώ οι άστεγοι θα μπορούν να εξετάζονται από γιατρό και να ντύνονται με καθαρά ρούχα.

Στο πρόγραμμα «Φροντίδα εν κινήσει» συμμετέχουν το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο όμιλος ΟΑΣΑ, καθώς και η ΜΚΟ Praksis, ενώ υποστηρίζεται χορηγικά από την εταιρεία Παπαστράτος ΑΒΕΣ.

Εύκολο θα ήταν να γίνουμε κυνικοί και να πούμε ότι το πρόβλημα των αστέγων δεν λύνεται με ένα ή περισσότερα λεωφορεία ατομικής υγιεινής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει κανείς να περιμένει την οριστική λύση και ώς τότε να μην κάνει τίποτε. Και η προσωρινή αυτή ανακούφιση μετράει.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ