2016-07-01 16:35:44
Φωτογραφία για Τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
 Της Νικολέτας Ντάμπου - Life2day

Τον Σεπτέμβριο θα καταθέσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) δηλαδή το σημερινό ΠΕΔΥ διότι ακόμα είναι υπό σχεδιασμό και δεν έχει ολοκληρωθεί . ” Το Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι, δήλωσε ο Α. Ξάνθος .

 ” Τα παραπάνω είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθός στην συνάντηση που είχε με τους νέους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), στο Μαρούσι. Ενώ, τόνισε ότι ‘’ Με την σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) πρέπει να αντιμετωπίσουμε το διαχρονικό πρόβλημα της ΠΦΥ. 

Πιστεύουμε ότι το Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή». Αναφερόμενος στο καθεστώς κομματοκρατίας στη δημόσια περίθαλψη, ο κ. Ξανθός επεσήμανε: «Τα νοσοκομεία ήταν για δεκαετίες χώρος αναξιοκρατίας και παρεμβάσεων από κομματικούς παράγοντες. Εμείς δεν θα στήσουμε κομματικό μηχανισμό. Αυτό έχει τελειώσει. 


Η κατεύθυνση που σας δίνουμε είναι να υπηρετήσετε τη θέση που αναλαμβάνετε με δικαιοσύνη, εντιμότητα και αξιοκρατία και η πολιτική ηγεσία θα είναι δίπλα σας να σας στηρίξει». Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα διαφθοράς στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Καμία ανοχή και συγκάλυψη σε φαινόμενα διαφθοράς και εκμετάλλευσης των ασθενών. Χρειάζονται θεσμικές παρεμβάσεις. Μία την έχουμε, ήδη, νομοθετήσει. Είναι η λίστα χειρουργείου. Τα χειρουργεία θα προγραμματίζονται με γνώμονα τις ανάγκες του ασθενή και όχι με βάση τη σχέση ασθενή-γιατρού».

Πηγή www.life2day.gr: http://www.life2day.gr/2016/07/ton-septemvrio-tha-katatethei-to-nomoschedio-gia-tin-prwtovathmia-frontida-ugeias/
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ