2016-07-01 20:03:09
Φωτογραφία για Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου στην γενέτειρα του Γεωργίου Καφαντάρη
Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Συνάξεως των Δώδεκα Αποστόλων στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην ιστορική Ανατ. Φραγκίστα, γενέτειρα του Πρωθυπουργού Γεωργίου Καφαντάρη.

Την πανηγυρική ημέρα λάμπρυνε με την παρουσία του ο επιχώριος Επίσκοπος, Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αγραίων π. Ευάγγελο Φεγγούλη και τους ιερείς π. Θωμά Γκορόγια και π. Νικόλαο Ριζογιάννη.

Για το νόημα της εορτής της συνάξεως των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων μίλησε θεόπνευστα και με μεστό νοημάτων θεολογικό λόγο, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου.

«Οι Άγιοι Απόστολοι» τόνισε ο κ. Γεώργιος «ήταν απλοί άνθρωποι της εποχής εκείνης, που συγκλονίστηκαν από τα λόγια και το έργο του Κυρίου, και τον ακολούθησαν, αρνούμενοι τον παλιό τους εαυτό τους, κάνοντας την υπέρβαση. Κάτι ανάλογο θα πρέπει να κάνουμε και μεις σήμερα», είπε ο Άγιος Καρπενησίου, «που είμαστε αδύναμοι πνευματικά, να αρνηθούμε δηλ. τον κακό μας εαυτό όπως έκαναν στην πραγματικότητα οι Απόστολοι και να γίνουμε όλοι απόστολοι του μηνύματος του Ιησού Χριστού, σε εμάς τους ίδιους αλλά και στις οικογένειές μας», κατέληξε ο Ποιμενάρχης.


Στην Θεία λειτουργία και στην Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων Αποστόλων που ακολούθησε, συμμετείχαν ως ευλαβείς προσκυνητές ο Ανατολικοφραγκιστιανός Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων Βάσω Φεγγούλη και Απόστολος Μάκκας, ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας Θωμάς Μπόνιας, ο Δ.Σ. Αγράφων Λεωνίδας Τελώνης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Καφαντάρη Κώστας Κωστόπουλος, ο Πρόεδρος του χωριού, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην Θεία Λειτουργία, όπου προσήλθε για να προσευχηθεί και να συνεορτάσει.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, συνοδευόμενος από τους ιερείς, το Εκκλ. Συμβούλιο, τον οδηγό του και τον Γραμματέα της Ι.Μ. Καρπενησίου κ. Ιωάννη Ανδρεάκη, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ίδρυμα ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ και προσκύνημα στον προσφάτως ευπρεπώς ανακαινισθέντα ιστορικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ