2016-07-02 00:02:20
Φωτογραφία για Διαμαρτυρία με πανό στην 5η ΥΠΕ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

* Με αίτημα την επίλυση των προβλημάτων στην Υγεία

Του Δημήτρη Βάλλα- 

http://www.eleftheria.gr/

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο που στεγάζεται η 5η ΥΠΕ στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, πραγματοποίησε χθες το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την όλη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας σε επίπεδο νομού.

Το ΕΚΛ πολλές φορές έχει διατυπώσει μια σειρά αιτημάτων σχετικά με τα μεγάλα και μικρότερα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας που βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα.

Οι διαμαρτυρόμενοι κράτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα πανό έξω από την είσοδο του κτιρίου, ενώ στη συνέχεια αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου.

Στο υπόμνημα το Εργατικό Κέντρο ζητά την άμεση κάλυψη όλων των αναγκών που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό.


Συγκεκριμένα στο κείμενο που παραδόθηκε μεταξύ άλλων επισημαινόταν:

«Στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες, αξιώνουμε τόσο από τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ όσο και γενικότερα από το Υπουργείο Υγείας να εξασφαλιστούν πλήρεις υγειονομικές και προνοιακές υπηρεσίες από τα Νοσοκομεία (ΠΠΝΛ, ΓΝΛ), το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, το ΠΕΔΥ, τα ιδρύματα πρόνοιας για ΑμεΑ, χρόνιους πάσχοντες, ηλικιωμένους, παιδιά.

* Να δοθούν τώρα όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας-Πρόνοιας της 5ης ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ και να εξασφαλισθεί η πλήρης κρατική χρηματοδότησή τους.

* Να μην μείνει καμία δημόσια υγειονομική και προνοιακή μονάδα της 5ης ΥΠΕ χωρίς φάρμακα, τρόφιμα, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, υλικά χειρουργείου.

* Να μην μείνει κανένας ασθενής χωρίς φάρμακα, εξετάσεις, νοσηλεία, θεραπείες, χειρουργεία, να μην υποβαθμιστεί η σίτιση των ασθενών.

* Άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο ΠΠΝΛ και ΓΝΛ, στα Κ.Υ. του Νομού, στο ΠΕΔΥ του Ν. Λάρισας και γενικότερα, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας χωρίς προϋποθέσεις.

* Η καθαριότητα, η φύλαξη και η σίτιση να μην δίνονται σε εργολάβους και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, πλήρους απασχόλησης από τα Νοσοκομεία γι’ αυτούς τους τομείς.

* Να λειτουργήσουν άμεσα όσες κλινικές είναι κλειστές ή υπολειτουργούν στο ΓΝΛ και στο ΠΠΝΛ με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό.

* Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε προσωπικό και εξοπλισμό στις ΜΕΘ των (ΓΝΛ, ΠΠΝΛ), με την πρόσληψη μόνιμου και πλήρους απασχόλησης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, που σήμερα είναι κάτω από το 60% αυτού που χρειάζεται και η λειτουργεί όλων των κρεβατιών των ΜΕΘ που επίσης είναι στο 60%.

* Να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα κρεβάτια των χειρουργείων σε ΓΝΛ και ΠΠΝΛ, που σήμερα λειτουργούν σε ποσοστό 50-60%, χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων, με την άμεση πρόσληψη όλου του μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού που λείπει και αντικατάσταση παλαιών μηχανημάτων.

* Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες σε ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό στο ΓΝΛ με την προμήθεια νέου αξονικού και μαγνητικού τομογράφου, του εξοπλισμού στην Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΛ που είναι ελλιπής και πεπαλαιωμένος, των μηχανημάτων χημειοθεραπείας και στη μονάδα αιμοκάθαρσης.

* Αντίστοιχα αντικατάσταση και προμήθεια νέου ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού πρέπει να γίνει και στο ΠΠΝΛ, όπου υπάρχει πρόβλημα με το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα, ενώ χρειάζεται 1 ακόμα αξονικός και 1 ακτινολογικό για τα επείγοντα, να αγοραστεί σπινθηρογράφος.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ