2016-07-02 00:03:12
Φωτογραφία για ΠΟΤΑΜΙ: Εν κρυπτώ η αλλαγή του νομικού και θεσμικού πλαισίου του ΚΕΕΛΠΝΟ
Κεκλεισμένων των θυρών προωθείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλαγή του νομικού και θεσμικού πλαισίου του Οργανισμού, σύμφωνα με ερώτηση & ΑΚΕ (αίτηση κατάθεσης εγγράφων) που κατέθεσε την Παρασκευή, προς τον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κώστας Μπαργιώτας.

Health view.gr

Σύμφωνα με τον βουλευτή, πρόσφατα ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ εξήγγειλε δημόσια –και επιβεβαιώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας- την πρόθεση αλλαγής του νομικού και θεσμικού πλαισίου του Οργανισμού, παρέχοντας παράλληλα τη διαβεβαίωση για την εγγύηση των θέσεων εργασίας.

Ωστόσο, σημειώνει ο κ. Μπαργιώτας, ενώ έχει ήδη συσταθεί σχετική Επιτροπή, η οποία έχει επιφορτιστεί με την κατάθεση προτάσεων, το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Σ.Ε.Κ.Ε.Ε.Λ.) καταγγέλλει ότι δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση. Μάλιστα, έχει καταθέσει μέσω υπηρεσιακής αλληλογραφίας προς τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ επίσημα αιτήματα ενημέρωσης, στα οποία δεν έχει λάβει καμία απάντηση.


«Η διαβούλευση με τους εργαζόμενους είναι εκ των ων ουκ άνευ, όταν πρόκειται για αλλαγές μείζονος κλίμακας. Για το λόγο αυτό, το Ποτάμι ρωτά ποια είναι η σύσταση της Επιτροπής, ποια τα κριτήρια στελέχωσης και ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών της. Επίσης, το λόγο για τον οποίο δεν εκλήθη το Σωματείο των Εργαζομένων να συμμετάσχει και αν θα κατοχυρωθεί άμεσα η εκπροσώπηση του Σωματείου με τη λήψη απόφασης του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν τηρούνται πρακτικά κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Επιτροπής», αναφέρει ο βουλευτής. Τέλος, ζητά να κοινοποιηθούν τόσο η απόφαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τη σύσταση της Επιτροπής όσο και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά τυχόν συνεδριάσεων έως σήμερα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ