2016-07-02 19:03:12
Φωτογραφία για Πολωνία: Ακόμα μία συνεργασία για τα επιθετικά ελικόπτερα
Τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με τον πολωνικό, κρατικά ελεγχόμενο όμιλο PGZ στο πρόγραμμα Kruk, που αφορά στην προμήθεια νέων επιθετικών ελικοπτέρων από την Πολωνία, ανακοίνωσε η αμερικανική Bell Helicopter.

Στη σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται ότι ο Robert Hastings, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και προσωπάρχης της Bell Helicopters σχολίασε ότι η συμφωνία συνεργασίας με τον πολωνικό όμιλο θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη και προσαρμογή των λύσεων που προτείνονται για την ικανοποίηση των επιχειρησιακών απαιτήσεων των ενόπλων δυνάμεων της Πολωνίας.

Φυσικά, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η υποψηφιότητα του AH-1Z Viper ως αντικαταστάτη των σοβιετικής προέλευσης επιθετικών ελικοπτέρων που σήμερα επιχειρεί η Πολωνία. Υπενθυμίζεται, ότι με βάση αναφορές πολωνικών μέσων ενημέρωσης που είδαν το φως της δημοσιότητας τις αρχές του τρέχοντος έτους, πολύ πιθανά ο ανάδοχος της σύμβασης Kruk, εκτιμώμενου ύψους 1,15 έως 1,38 δις ευρώ θα ήταν η Boeing.


Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας φερόταν να έχει αποφασίσει την προμήθεια 24 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 Apache και να ανακοινώσει την απόφαση λίγο πριν τη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στη Βαρσοβία το διήμερο 8-9 Ιουλίου 2016.

Όμως, μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ Bell και του ομίλου PGZ, που ως κρατικά ελεγχόμενη εταιρία τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Άμυνας της Πολωνίας πιθανά να σηματοδοτεί αλλαγή γραμμής.

Ο όμιλος PGZ συγκροτήθηκε το 2013 με σκοπό την ολοκλήρωση και εξορθολογισμό των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών της Πολωνίας. Περιλαμβάνει περισσότερες από 60 εταιρίες και απασχολεί περί τους 17.500 εργαζόμενους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ