2016-07-03 18:33:09
Φωτογραφία για Πατρινοί έτρεξαν 44 χιλιόμετρα στο βουνό των Θεών!
Πατρινοί αθλητές, λάτρεις της φύσης και του αθλητισμού συμμετείχαν στον μαραθώνιο του Ολύμπου, σε μία διαδρομή 44 χιλιομέτρων στο βουνό των Αρχαίων θεών! Είναι ένα από τα δυσκολότερα trailrunningλόγω της ιδιομορφίας του εδάφους, της φύσης και των κακοτράχαλων μονοπατιών. Για 4η φορά συμμετείχε ο γυμναστής και προπονητής Αλ. Πετρόπουλος αλλά και οι ΑΝθ. Καραμπίνη, Φώτης Κούλης, ΝώνταςΤσακαλογιάννης, Ανδρέας Κομπορόζος, Αριστέα Νικολοπούλου, Αλεξ. Καπετανόπουλος, Αλ Γιώτης.

Ο κορυφαίος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος, 44 χιλιομέτρων και 3.200 θετικής υψομετρικής στην Ελλάδα έγινε και φέτος στον Όλυμπο, στις 26 Ιουνίου 2016 και υποδέχθηκε 790 αθλητές (αριθμός συμμετοχών ρεκόρ)!

Στην εκκίνηση του OlympusMarathon 2016, ο οποίος στα 13 χρόνια υλοποίησης του έχει κερδίσει την αγάπη των φίλων του ορεινού τρεξίματος παγκοσμίως, στάθηκαν 92 ξένοι αθλητές από 24 χώρες του κόσμου. Πολυπληθέστερη χώρα σε συμμετοχές για ακόμα μια φορά η χώρα της Ρουμανίας (με 32 συμμετέχοντες). Το ρεκόρ χρόνου στην διαδρομή είναι λίγο πάνω από τις 4,5 ώρες.


Περιγραφή του αγώνα!

Ο αγώνας ξεκινά από τον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου, σε υψόμετρο 3 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Αρχικά η διαδρομή ακολουθεί τον ασφαλτόδρομο ο οποίος σε 200 μόλις μέτρα μπαίνει στο ομώνυμο χωριό, που βρίσκεται χτισμένο στη δυτική πλευρά του αρχαιολογικού χώρου. Μετά τον πρώτο σταθμό η διαδρομή κινείται ανηφορικά με διάφορες κλίσεις και σε διαφορετικούς τύπους βλάστησης, με τον ήχο του ποταμιού να έρχεται από το βάθος της ρεματιάς, στην δεξιά πλευρά του. Μετά από πολλές εναλλαγές οι αθλητές συνεχίζουν σε ένα δάσος οξιάς, το μονοπάτι κάνει πολλές στροφές για να "σπάσει" τον ανήφορο. Οι στροφές είναι συνεχείς και ακανόνιστες!

Η τελευταία ενότητα της διαδρομής του αγώνα εξελίσσεται μέσα στη χαράδρα του Ενιπέα, προσφέροντας πολλή δροσιά στους αθλητές, χάρη στην πυκνή βλάστηση και στη συχνή επαφή με το ίδιο το ποτάμι -αλλά και γειτονικές στην κοίτη πηγές- το νερό του οποίου είναι πόσιμο! Μετά από πολλές εναλλαγές, κατηφόρες και ανηφόρες, οι αθλητές φθάνουν στο Λιτόχωρο, στα πρώτα σπίτια, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, το Χοροστασούλι, το ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο και την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, για να κατηφορίσουν προς την κεντρική πλατεία με το σιντριβάνι και μετά από 300 μέτρα να φτάσουν στο πάρκο του Λιτοχώρου, όπου και ο τερματισμός.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ