2016-07-04 19:16:15
Φωτογραφία για ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ : ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΝΕΙΡΟ...
Συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Sdna.gr» παραχώρησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, λίγο πριν την έναρξη του προ-Ολυμπιακού τουρνουά στο Τορίνο,μιλώντας για την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η γκαρντ του Θρύλου:

Από τις «μικρές» Εθνικές μέχρι την καθιέρωση στην Ανδρών, τα τελευταία χρόνια. Πώς νιώθεις κάθε φορά που εκπροσωπείς την Εθνική ομάδα;

«Πλέον η Εθνική έχει γίνει συνήθεια για εμένα, με την καλή έννοια φυσικά. Είναι πάντα όμορφο να αφιερώνεις το καλοκαίρι σου στην Εθνική ομάδα, το κάνεις με την καρδιά σου. Το θετικό φέτος είναι πως διαπιστώνω και εγώ και όλοι πως υπάρχει μέλλον, καθώς και καλή χημεία και εξαιρετικό κλίμα.Όλα τα παιδιά έχουν τη θέληση να βοηθήσουν και θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό».

Μεγάλοι παίκτες λείπουν, είτε λόγω αποχώρησης, είτε λόγω τραυματισμών. Πόσο «πονά» η Εθνική από την απουσία παικτών όπως ο Σπανούλης και ο Ζήσης;


«Δεν μπορείς να σχολιάσεις την απουσία τέτοιων παικτών από μία σκοπιά. Λείπουν παντού, σε όλους τους τομείς. Και στο παρκέ και στα αποδυτήρια εξ ίσου. Ειδικότερα οι δύο παίκτες που σταμάτησαν, ο Σπανούλης και ο Ζήσης, είναι δύο μορφές του ελληνικού μπάσκετ, με πολύπλευρη προσφορά και τους ευχαριστούμε για την παρακαταθήκη που έχουν αφήσει πίσω τους. Στόχος και ελπίδα μας είναι να φτάσουμε σε τόσο σπουδαία κατορθώματα τόσο μεγάλες επιτυχίες, όσο αυτές που βίωσαν εκείνοι».

Φέτος αναμένεται να έχεις πολύ μεγαλύτερο ρόλο από τον περσινό. Είσαι έτοιμος να τα καταφέρεις, όπως κάνεις και με τον Ολυμπιακό;

«Εννοείται πως είμαι έτοιμος για ο,τι μου ζητηθεί. Ήδη στον Ολυμπιακό έχω αρκετά μεγάλο ρόλο και φορτίο, οπότε νομίζω πως πλέον είναι η ώρα μου και εμένα να βγω μπροστά για την Εθνική. Είμαι έτοιμος να κάνω ο,τι ακριβώς ζητήσει ο προπονητής και εύχομαι να βοηθήσω σημαντικά την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Τελικά, τί είδους μπάσκετ πρέπει να περιμένουμε στο Τορίνο;

«Φαίνεται καθαρά πως τα δυνατά στοιχεία αυτής της ομάδας είναι η ενέργεια, η αθλητικότητα και η ταχύτητα. Οπότε είναι επόμενο για τον προπονητή να επιθυμεί να φτιάξει έναν τρόπο παιχνιδιού προσαρμοσμένο σε αυτά τα δεδομένα. Τρέχουμε πολύ στο ανοικτό γήπεδο, θέλουμε πολλές και γρήγορες επιθέσεις. Αν εξαιρέσεις 2-3 σαν εμένα, όλοι διαθέτουν ταχύτητα και ενέργεια (γέλια)».

Έχοντας περάσει από όλα τα είδη των διεθνών τουρνουά με την Εθνική, πόσο μεγάλη φαντάζει μπροστά σου η προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων;

«Σίγουρα, μια Ολυμπιάδα είναι το απόλυτο όνειρο. Ξεκινάς στις μικρές Εθνικές ομάδες, ανεβαίνεις σκαλί-σκαλί, αλλά πάντα στο μυαλό σου έχεις ως μεγαλύτερο στόχο τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την προηγούμενη φορά, στην Βενεζουέλα το 2012, βιώσαμε μία πάρα πολύ άσχημη εμπειρία και μακάρι φέτος να ζήσουμε το εντελώς αντίθετο και να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε ένα τεράστιο όνειρο όλοι μας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ