2016-07-04 19:37:12
Φωτογραφία για Διέπρεψε το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Λονδίνο!1ο Βραβείο Ασφάλειας Οχημάτων για την ομάδα Tucer
Η Ομάδα Tucer του Πολυτεχνείου Κρήτης κατέκτησε το 1ο βραβείο στην Ασφάλεια Οχημάτων (Safety Award) στο διαγωνισμό Shell Eco Marathon 2016 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Η ομάδα TUCER (Technical University of Crete Eco Racing)είναι η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη οχημάτων από το 2007. Υποστηρίζεται από το Διατμηματικό Εργαστήριο Εργαλειομηχανών και από το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων & Ρομποτικής του Πολυτεχνείου Κρήτης στα οποία γίνεται εξολοκλήρου κάθε κατασκευή.

Αποτελείται από φοιτητές, μόνιμο προσωπικό και καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τα οχήματα καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες των εργαστηρίων αλλά αποτελούν και αντικείμενο έρευνας με στόχο τη συνεχή εξέλιξη και τη βελτίωση των επιδόσεών τους. Το Μάιο του 2008 συμμετείχε για πρώτη φορά στο διεθνή Μαραθώνιο οικονομίας της Shell.

Φέτος ήταν η ένατη συμμετοχή της στο διαγωνισμό και παραμένει το μόνο ελληνικό ΑΕΙ που συμμετείχε στην μεγάλη κατηγορία αστικών οχημάτων (Urban Concept).

Ο διαγωνισμός στόχευε στην ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών για την κίνηση οχημάτων, με στόχο την μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στη Χετάφε κατέληξε ο Φουστέρ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στη Χετάφε κατέληξε ο Φουστέρ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ