2016-07-08 17:54:21
Φωτογραφία για Βάσεις 2016: Στα ύψη οι Στρατιωτικές και Ιατρική, πέφτουν Παιδαγωγικά και Πολυτεχνικές
 «Κλειδώνουν» σήμερα τα Μηχανογραφικά – Πού θα κυμανθούν οι σχολές ανά πεδίο

Με το βλέμμα στις Βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι οι υποψήφιοι, ενώ βγαίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για το που θα κυμανθούν φέτος.

Η οριστικοποίηση στα Μηχανογραφικά 2016 πρέπει να έχει γίνει μέχρι σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου. Σε αντίθετη περίπτωση οι υποψήφιο χάνουν την ευκαιρία να γίνουν φοιτητές. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 θα πρέπει να έχουν Βεβαίωση Συμμετοχής που θα περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά Μαθήματα) καθώς και το σύνολο των μορίων ανά Επιστημονικό Πεδίο.

Ο ανταγωνισμός για μια θέση στις λεγόμενες περιζήτητες σχολές θα είναι και πάλι μεγάλος ενώ στα περισσότερα Πεδία, οι μεσαίες σχολές θα έχουν μικρή αύξηση ή θα παραμείνουν στα περσινά επίπεδα.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι Ιατρικές σχολές θα σημειώσουν άνοδο με το πρώτο «εισιτήριο» να ξεκινά από τα 18.500 μόρια. Υψηλά θα κυμανθούν και οι Παραϊατρικές σχολές τόσο σε ΑΕΙ όσο και σε ΤΕΙ.

Πτώση – έστω και μικρή - αναμένεται στις Πολυτεχνικές σχολές ενώ αυξομειώσεις θα καταγραφούν στις ανθρωπιστικές σχολές.

Εκεί που θα καταγραφεί μεγάλη πτώση, έπειτα από 12 χρόνια συνεχούς αύξησης, είναι στα Παιδαγωγικά τμήματα. Η πτώση θα είναι σε τέτοιο βαθμό που δεν αποκλείεται στα απομακρυσμένα τμήματα να πέσει και κάτω από τα 10.000 μόρια.

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνουν οι Αστυνομικές και Στρατιωτικές σχολές ενώ και η πρωτοεισαχθείσα στα μηχανογραφικά δελτία σχολή Πυροσβεστικής αναμένεται να έχει υψηλή βάση, ενδεχομένως και λίγο πιο ψηλά από τη σχολή αστυφυλάκων.

Η... διάσημη σχολή Ικάρων, η ΣΤΥΑ, η Σχολή Ευελπίδων, η Ναυτικών Δοκίμων και η ΣΣΑΣ αναμένεται να καταγράψουν τα υψηλότερα ποσοστά και να αναδειχθούν και φέτος «πρωταθλήτριες» ανάμεσα στις στρατιωτικές σχολές. Ψηλά θα παραμείνει και η σχολή αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/ellada/paideia/story/711463/vaseis-2016-sta-ypsi-oi-stratiotikes-kai-iatriki-peftoyn-paidagogika-kai-polytexnikes#ixzz4DpSxiGEB
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ