2016-07-18 09:25:10
Φωτογραφία για ΚΚΕ(μ-λ): Για την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία
"...Το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία -έστω και αποτυχημένο- σημαίνει νέες αντιδραστικότερες εξελίξεις για τον τουρκικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Για τον τουρκικό λαό, αυτό σημαίνει μια νέα περίοδο διώξεων και καταστολής από ένα καθεστώς με φασιστικά χαρακτηριστικά, που έχει επανειλημμένα αποδείξει πόσο εχθρικό είναι απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα, τις δημοκρατικές ελευθερίες και τους λαϊκούς αγώνες. Ένα καθεστώς που φιμώνει, φυλακίζει, βασανίζει και δολοφονεί. Ένα καθεστώς όπου κάθε προοδευτική, δημοκρατική, αριστερή ή κομμουνιστική φωνή είναι στην παρανομία και υπό διωγμό.

Αλλά και συνολικότερα για τους λαούς της περιοχής, η εξέλιξη αυτή σημαίνει δυσάρεστα νέα. Σε συνδυασμό με το φριχτό, μαζικό δολοφονικό χτύπημα στη Νίκαια, σημαίνει ένα νέο αναβαθμισμένο γύρο της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες σε όλη την Ευρώπη. Σημαίνει τον ασφυκτικότερο ιμπεριαλιστικό έλεγχο, τη μεγαλύτερη πρόσδεση των εξαρτημένων αστικών τάξεων και των αντιδραστικών καθεστώτων της περιοχής στα αντιδραστικά ιμπεριαλιστικά σχέδια. Σημαίνει την επιτάχυνση των σχεδίων για περικύκλωση της Ρωσίας που καταγράφηκαν στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Σημαίνει τον ασφυκτικότερο νατοϊκό έλεγχο του Αιγαίου...". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ