2016-07-18 12:32:25
Φωτογραφία για Περισσότερες από 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις για φέτος - Αριθμός-ρεκόρ για την τελευταία πενταετία
Περισσότερες από 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων (για την ακρίβεια 6.003.764), είχαν υποβληθεί έως σήμερα τα ξημερώματα, όπως δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα φορολογικών δηλώσεων, Πέτρος Καούνης, οποίος έκανε λόγο για αριθμό – ρεκόρ της τελευταίας πενταετίας.

Σύμφωνα με τον κ. Καούνη, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς –όπως έκανε γνωστό– έως σήμερα το πρωί εκκρεμούσαν περί τις 50.000 δηλώσεις και πολλοί υπόχρεοι αναμένεται να τις υποβάλουν ως αργά το βράδυ, που εκπνέει και η τελευταία προθεσμία.

«Έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό των τελευταίων πέντε ετών. Επιλέξαμε να δώσουμε παράταση παραπάνω παρόλο που είχαμε πει στην αρχή ότι θα είμαστε αυστηροί» επισήμανε ο κ. Καούνης, ο οποίος ανέφερε ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαν «κλείσει» στα 4 εκατ. οι υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις με αποτέλεσμα να πληρώσουν πρόστιμα όσοι φορολογούμενοι δεν ήταν συνεπείς.

«Ξεκαθαρίζουμε και είμαστε κάθετοι σήμερα είναι η τελευταία προθεσμία» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, ενώ αναφερόμενος στο μέτρο της άρσης ακινησίας των οχημάτων, είπε ότι το μέτρο αποδίδει περισσότερο από τις προβλέψεις. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων επιλέγουν να τους επιστραφούν οι πινακίδες κυκλοφορίας για διάστημα ενός μηνός, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν για τις καλοκαιρινές τους μετακινήσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ