2016-07-20 11:13:06
Φωτογραφία για ΑΥΤΟ είναι το καλοκαιρινό φρούτο που ρίχνει την πίεση του αίματος
Μία από τις πρώτες και βασικές αλλαγές που καλείται να κάνει κάποιος με υψηλή αρτηριακή πίεση είναι η προσαρμογή σε νέες διατροφικές συνήθειες. Εκτός από το να κόψετε ή να περιορίσετε το αλάτι στη διατροφή σας, μπορείτε να εντάξετε σε αυτή ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα.

Από πειράματα που πραγματοποίησαν οι ειδικοί του Εργαστηρίου Έρευνας για την Προστασία της Καρδιάς του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν σε ποντίκια, παρατήρησαν ότι όσα ακολουθούσαν διατροφή με χαμηλό νάτριο και πλούσια σε σκόνη λευκού, κόκκινου και μαύρου σταφυλιού μείωναν την αρτηριακή τους πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα μέσα σε διάστημα 18 εβδομάδων.

Παράλληλα, έδειχναν να βελτιώνουν τη λειτουργία της καρδιάς, να περιορίζουν τις πιθανότητες ανάπτυξης φλεγμονών, αλλά και να αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο βλάβης του καρδιακού μυός, σε σχέση με τα πειραματόζωα που δεν κατανάλωναν καθόλου σταφύλια και αντίθετα τρέφονταν κυρίως με τροφές πλούσιες σε νάτριο.


Η ποσότητα της σκόνης σταφυλιών που χρησιμοποιήθηκε στα τρωκτικά αντιστοιχεί σε περίπου εννέα μερίδες του ζουμερού φρούτου για τον άνθρωπο ημερησίως, δηλαδή 135 ρώγες την ημέρα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι βασικό ρόλο στην ευεργετική δράση της σκόνης σταφυλιού παίζουν τα φλαβονοειδή, οι χημικές ουσίες που εντοπίζονται όχι μόνο στα σταφύλια, αλλά και στοπράσινο τσάι, το κακάο και τις ντομάτες. Τα οφέλη των φλαβονοειδών για την υγεία της καρδιάς είναι κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και από άλλες σχετικές μελέτες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ