2016-07-20 13:45:26
Φωτογραφία για Πάρος: Αστυνομικός απέτρεψε τουρίστρια από το να καταγγείλει τον άνδρα που εγκατέλειψε 3 σκυλιά
Στην περιοχή του Αγίου Ραφαήλ στην Πάρο έξω από τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χθες το πρωί δύο γυναίκες είδαν τον οδηγό ενός αυτοκινήτου να κλείνει την... πόρτα του οχήματος του και να αφήνει πίσω του και εκτός οχήματος ένα ενήλικο θηλυκό σκυλί και δύο νεαρότερης ηλικίας και στη συνέχεια να εξαφανίζεται ενώ τα σκυλιά έτρεχαν πίσω από το Ι.Χ. για να τον φτάσουν.

Οι γυναίκες κατάφεραν να πιάσουν μόνο την σκυλίτσα, που ήταν με πρησμένους μαστούς, καθώς τα κουτάβια εξαφανίστηκαν στα πέριξ χωράφια την οποία και μετέφεραν σε κτηνίατρο του νησιού. Κράτησαν όμως και τον αριθμό κυκλοφορίας του Ι.Χ. και κάλεσαν την Αστυνομία στις 10:30 το πρωί περιγράφοντας τι είδαν.

Τα άλλα δύο μικρόσωμα σκυλιά εξαφανίστηκαν στα γύρω χωράφια ενώ η σκυλίτσα μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο.

Η Έμυ Ντούρου, που επικοινώνησε με το www.zoosos.gr, μας είπε ότι ζήτησε βοήθεια από τον αστυνομικό, καθώς ή ίδια δεν γνώριζε ποια είναι η διαδικασία για την καταγγελία να της λέει λίγες ώρες αργότερα ότι είναι καλύτερα να πάει αύριο στις 14:00 στο Α.Τ. Παροικιάς αν και τότε το χρονικό όριο της αυτόφωρης διαδικασίας για την σύλληψη του δράστη θα έχει εκπνεύσει… κάτι που φυσικά δεν της το ανέφερε.


Οι γυναίκες εξήγησαν στον κτηνίατρο Αντώνη Λάμπρου, τι είχε συμβεί και εκείνος κάλεσε στο Α.Τ. Παροικιάς λίγο μετά τις 14:30 για να μάθει ποια είναι η εξέλιξη της καταγγελίας. Ο αστυνομικός που απάντησε είπε αρχικά ότι δεν έβρισκε την καταγγέλλουσα για να την ενημερώσει, γιατί μάλλον του είχε δώσει λάθος το κινητό της ενώ επέμενε να την ρωτάει τι μάρκα ήταν το αυτοκίνητο.

Όταν η κα Ντούρου του είπε ότι είδε ένα ανοιχτόχρωμο όχημα και δεν συγκράτησε την μάρκα επειδή προσπαθούσε να καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας του Ι.Χ. άκουσε τον αστυνομικό αν της εξηγεί ότι βρήκε τον κάτοχο του οχήματος ο οποίος είπε ότι εκείνη την ώρα ήταν στη θάλασσα και όχι στο σημείο όπου ισχυρίζονται ότι τον είδαν να αφήνει τα σκυλιά.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας ρώτησε την κα Ντούρου αν είναι σίγουρη ότι είδε το συγκεκριμένο όχημα και πως είναι επικίνδυνό να κάνει καταγγελία αν δεν είναι βέβαιη! «Χρησιμοποίησα την ιδιότητά μου ως δημοσιογράφος για να τον εκφοβίσω (λυπάμαι) για να προβεί στην καταγγελία χωρίς να τον καλύπτει. Μου είπε ότι αύριο θα είναι στο τμήμα και ο οδηγός του αυτοκινήτου που κατηγορείται (προφανώς για να με φοβίσει)» μας εξήγησε η κα Ντούρου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε από το www.zoosos.gr η Δέσποινα Καλογεροπούλου γραμματέας του Συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» και αυτή την ώρα ο Δημήτρης Μερεμέτης, πρόεδρος του φιλοζωικού φορέα σπεύδει στο Αστυνομικό Τμήμα Παροικιάς για να αναγκάσει μαζί με την καταγγέλλουσα τους αστυνομικούς να κάνουν αυτό που οφείλουν να και να συλλάβουν τον δράστη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Να θυμίσουμε ότι πέραν της ποινικής διαχείρισης της υπόθεσης αφού η εγκατάλειψη συνιστά κακοποίηση το διοικητικό πρόστιμο που ορίζεται είναι 300 ευρώ και σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί η απουσία εμβολιασμού, μικροτσίπ αν ο δράστης αποδειχτεί ότι είναι κάτοχος των ζώων κ.ο.κ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ