2016-07-20 18:46:29
Φωτογραφία για Δήλωση του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στο Ρ/Σ της ΕΡΤ Πάτρας για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, σε δήλωσή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ στην Πάτρα, ανέφερε σχετικά με την σημερινή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο:

            «Σήμερα είναι μέρα ανάμνησης μιας μαύρης σελίδας, μιας μαύρης μέρας και για την Κύπρο και για την Ελλάδα. Είναι η μέρα της μεγάλης προδοσίας που έγινε στην Κύπρο από την ελληνική χούντα. Υπέφερε και η κοινωνία της Κύπρου αλλά και πολλά ελληνόπουλα τα οποία υπερασπίστηκαν την Κύπρο με σθένος και έδωσαν και τη ζωή τους.

            Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τιμά αυτή τη θυσία και προσπαθεί να λύσει τα ζητήματα που υπάρχουν. Πέραν των άλλων ασχολούμαστε, αυτό το διάστημα, και με την επιστροφή των λειψάνων των ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους εκείνες τις μέρες.   Έχουμε την παραλαβή ανθρώπων που έπεσαν στην Κύπρο, όπου υπήρχε η δυνατότητα να ταυτοποιηθούν. Επιστράφηκαν τα λείψανα στην Ελλάδα, ώστε να έχουν την πρέπουσα τιμή από το ελληνικό κράτος και να παραδοθούν στους οικείους τους.


            Το επόμενο βήμα θα είναι η επιστροφή των λειψάνων αυτών που συμμετείχαν στην αποστολή του Noratlas. Έχει προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Έχουν ταυτοποιηθεί τα οστά και σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Κύπρου θα έχουμε την επιστροφή με την πρέπουσα τιμή τον Σεπτέμβριο.

            Προσπαθούμε παράλληλα και για την ουσιαστική αναγνώριση - η τυπική υπάρχει – σε συνεργασία με τους συλλόγους των αγνοουμένων και των πεσόντων στην Κύπρο. Ένα από τα βασικά θέματα είναι, αυτοί που ζουν στην Ελλάδα σήμερα, αυτοί που επέζησαν, να έχουν την πρέπουσα τιμή και ηθική αποκατάσταση. Αλλά και τα παιδιά μας, που έχουν χαθεί στην Κύπρο να ταυτοποιηθούν και να κλείσει, όσο μπορεί να κλείσει, αυτή η ιστορία και για τις οικογένειές τους.

            Στην Κύπρο ακόμα ψάχνουμε για αγνοούμενους. Έχουν γίνει κάποια βήματα, βέβαια τα οριστικά και τα μεγάλα βήματα θα γίνουν όταν η Κύπρος επανενωθεί και ανακτήσει, ως ολόκληρο κράτος, την ανεξαρτησία της.»
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ