2016-07-21 16:52:58
Φωτογραφία για Τον Οκτώβριο θα ισχύσουν οι περιορισμοί στις διαγνωστικές εξετάσεις - Εκτεθειμένο υπ. Υγείας & ΗΔΙΚΑ
Τροποποιητική απόφαση για την εφαρμογή νέων περιοριστικών κανόνων που αφορούν στις διαγνωστικές εξετάσεις, ετοιμάζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, καθώς το σύστημα της ΗΔΙΚΑ δεν είναι έτοιμο.

ONMED.GR

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του κ. Πολάκη, το νέο καθεστώς των κανόνων παραπομπής, θα ισχύσει τελικά από τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ κανονικά θα ξεκινούσε από σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου.

Η ΗΔΙΚΑ δεν είναι έτοιμη για να εφαρμόσει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τους νέους κανόνες που θα ισχύσουν και κανονικά αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πριν ξεκινήσει την διαδικασία, διότι η αναστάτωση που προκλήθηκε στους γιατρούς, είναι μεγάλη. Η τροποποιητική απόφαση, αναμένεται εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, την ανάκληση υλοποίησης των κανόνων παραπομπής των διαγνωστικών εξετάσεων, λόγω έλλειψης ενημέρωσης των φορέων, ζήτησε την Τετάρτη από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτ. Μπερσίμη, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.


Σύμφωνα με τους Κανόνες παραπομπής διαγνωστικών εξετάσεων - ΦΕΚ 2221 Β' 18-07-16 στα παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων που εκδίδονται από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (e-prescription) που διαχειρίζεται η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. προστίθενται πεδία που αναγράφουν «ΔΙΑΓΝΩΣΗ» και «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ» τα οποία πλέον ο θεράπων ιατρός θα πρέπει υποχρεωτικά να επιλέξει, αφού πρώτα έχει επιλέξει το πεδίο της Διεθνούς Ταξινόμησης της Νόσου, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΙΣΑ.

Οι νέοι περιορισμοί στη συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων προωθούνται από το υπουργείο Υγείας, με στόχο την συγκράτηση της δαπάνης, την οποία ο Οργανισμός έχει προϋπολογίσει για φέτος στα 315 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 370 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι είχε ανέλθει στα 553 εκατομμύρια ευρώ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ