2016-07-21 22:47:07
Φωτογραφία για ΤΧΣ: «Ορφανή» έως το φθινόπωρο η Εκτελεστική Επιτροπή
Με «δεμένα τα χέρια» φαίνεται πως θα παραμείνει τουλάχιστον έως τα μέσα του φθινοπώρου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετά τη σύσσωμη παραίτηση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και την οριστική αποχώρησή τους τη περασμένη Δευτέρα 18 Ιουλίου.

Όπως σημειώνουν στο insider.gr καλά πληροφορημένες πηγές, οι διαδικασίες αντικατάστασης των κ.κ. Άρη Ξενόφου, Γιώργου Κουτσού και Αναστάσιου Γάγαλη προχωρούν με ρυθμούς… χελώνας, αφού το Selection Panel που είναι επιφορτισμένο με την αξιολόγηση και στελέχωση του Ταμείου δεν έχει προσδώσει χαρακτήρα επείγοντος στη διαδικασία της αναπλήρωσης των κενών θέσεων.

Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ την Τρίτη, ο πρόεδρος Γιώργος Μιχελής υπογράμμισε την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας στελέχωσης της Εκτελεστικής Επιτροπής, προκειμένου το ΤΧΣ να ανακτήσει τις εκτελεστικές του αρμοδιότητες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Ωστόσο, δεν αναμένεται να υπάρξει άμεσα -εντός καλοκαιριού- κάποια εξέλιξη στο θέμα αυτό.


Εν τω μεταξύ, δυνατότητα διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του Γενικού Συμβουλίου ώστε να αποκτήσει εκτελεστική εξουσία τουλάχιστον στην παρούσα κρίσιμη περίοδο δεν υπάρχει. Αυτό σημαίνει ότι το Ταμείο δεν έχει παρά να περιμένει την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής, οι οποίες είναι ούτως ή άλλως χρονοβόρες.

Η πρώτη φάση της διαδικασίας περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των απαιτούμενων προσόντων που θα πρέπει να διαθέτουν τα νέα μέλη της Επιτροπής, ώστε να καταρτιστεί η προκήρυξη των θέσεων. Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια που υπαγορεύουν οι Θεσμοί για τη νέα διοίκηση του Ταμείου, τα νέα μέλη θα πρέπει, εκτός από σημαντική τραπεζική εμπειρία, να διαθέτουν και διεθνή εμπειρία σε τραπεζικά θέματα.

Η διαδικασία της κατάρτισης της προκήρυξης θα πραγματοποιηθεί από το Selection Panel σε συνεργασία με την Korn Ferry Ουγγαρίας, η οποία θα αναλάβει και τη διαδικασία της συλλογής των αιτήσεων και συνεντεύξεων των υποψηφίων.

Στην επόμενη φάση, η Korn Ferry θα καταλήξει στην τελική επιλογή (short-list) των επικρατέστερων υποψηφίων, την οποία και θα παραδώσει στο Selection Panel ώστε να γίνει η τελική επιλογή και να προχωρήσουν στη διαδικασία διορισμού των νέων μελών.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του insider.gr, οι παραπάνω διαδικασίες δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν τον Οκτώβριο, γεγονός που «βάζει σε πάγο» την αναδιάρθρωση των τραπεζικών διοικήσεων και μεταθέτει κατά μερκούς μήνες κάθε εκτελεστική πράξη που εμπίπτει στην αρμοδιότητα ΤΧΣ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ