2016-07-22 04:23:06
Φωτογραφία για Είναι τα μωρά ρατσιστές;
Νέες έρευνες αποδεικνύουν πως τα βρέφη είναι πολύ πιο έξυπνα και έχουν πολύ καλύτερη αντίληψη από ό, τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα Τα μωρά όχι μόνο αντιλαμβάνονται το “καλό” και το “κακό”, τον τρόπο που σκέφτεστε αλλά είναι και λίγο... ρατσιστές!

Έχουν “φυλετικές” προτιμήσειςΠανεπιστημιακή έρευνα της Μεγάλης Βρετανίας έδειξε πως τα μωρά από 3 μηνών και πάνω προτιμούν τους ανθρώπους που ανήκουν στην ίδια φυλή με αυτά. Φυσικά, αυτό οφείλεται στο αίσθημα “οικειότητας” που αναπτύσσουν για τα πρόσωπα που έχουν γύρω τους. Αντίθετα, αν στο περιβάλλον τους υπάρχουν άτομα από διαφορετικές φυλές, τα μωρά δεν αναπτύσσουν τέτοιου είδους προτιμήσεις.

ΜοιράζονταιΜελέτη του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον απέδειξε πως από την ηλικία των 15 μηνών, τα μωρά αναγνωρίζουν τη διαδικασία του “μοιράζομαι” ασχέτως αν χρησιμοποιούν πιο συχνά τη φράση “δικό μου”. Έχουν δηλαδή ανεπτυγμένο το αίσθημα δικαιοσύνης απλά προσπαθούν να αποκτήσουν όσα περισσότερα μπορούν. Η έρευνα έγινε σε 47 μωρά, στα οποία παρουσιάστηκε ένα βίντεο που έδειχνε ανθρώπους να μοιράζονται γάλα και μπισκότα. Τα μωρά εστίαζαν την προσοχή τους στο βίντεο όταν η μοιρασιά δεν ήταν δίκαια, γεγονός που σημαίνει πως είχαν αντίληψη της δικαιοσύνης.


Είναι μέσα στο μυαλό σας

Από 10 μηνών, τα βρέφη καταλαβαίνουν τον τρόπο που σκέφτεστε και την ρουτίνα της καθημερινότητας. Τουλάχιστον, αυτό έδειξε μελέτη του πανεπιστημίου του Μιζούρι, κατά την οποία τα μωρά παρακολουθούσαν ανθρώπους να κάνουν επαναλαμβανόμενες κινήσεις και επιλογές. Όταν αυτοί άλλαζαν κάτι στη ρουτίνα των κινήσεων και των επιλογών τα μωρά έδειχναν έντονο ενδιαφέρον και έδειχναν να εντυπωσιάζονται από την αλλαγή αυτή.

Ξεχωρίζουν το “καλό” και το “κακό”

Πείραμα του πανεπιστημίου του Γέιλ, έδειξε πως από τον 6ο μήνα της ζωής τους τα μωρά αντιλαμβάνονται τη γενικότερη ιδέα του καλού και του κακού, του σωστού και του λάθους. Τα βρέφη παρακολούθησαν κουκλοθέατρο στο οποίο κάποιες κούκλες βοηθούσαν τις άλλες ενώ κάποιες έσπρωχναν και φέρονταν άσχημα στις άλλες. Όταν στο τέλος της παράστασης τους δόθηκαν οι κούκλες για να παίξουν, τα μωρά προτίμησαν τις “καλές” κούκλες, επομένως αναγνώρισαν τη διαφορά των χαρακτήρων.

Αναγνωρίζουν τη μητρική γλώσσα

Και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα απ' όσο πιστεύαμε. Από 30 ωρών και μετά τα νεογέννητα αναγνωρίζουν τη μητρική τους γλώσσα! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από την Σουηδία και τις Η.Π.Α. που παρακολούθησαν τις αντιδράσεις νεογέννητων μωρών (πιπίλισμα, κλάμα) όταν άκουγαν τη μητρική τους γλώσσα και όταν άκουγαν μία άλλη. Το εκπληκτικό είναι πως το ίδιο ισχύει ακόμα κι αν η μητέρα είναι δίγλωσση. Σύμφωνα με έρευνα του του British Columbia του Καναδά, τα παιδιά από τη βρεφική τους ηλικία αναγνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα στις δύο γλώσσες!  
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ