2016-07-22 22:17:09
Φωτογραφία για Ομιλία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για Εκλογικό Νόμο
Την Τετάρτη 20.07.2016 ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος, μίλησε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για... τον εκλογικό νομό και την εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Ξεκίνησε την ομιλία του αναδεικνύοντας πως η πρώτη Κυβέρνηση της Αριστεράς στη χώρα μας θέλει να εφαρμόσει την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα δίνοντάς ένα τέλος στο φοβικό απέναντι στην λαϊκή εντολή μπόνους των 50 εδρών όπως είχε ψηφιστεί στον προηγούμενο εκλογικό νόμο από την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ήρθε πλέον η στιγμή ανέφερε, που το κάθε κόμμα αλλά και κάθε Βουλευτής ξεχωριστά, θα αποκαλύψει την ιδεολογία του, την συνέπεια του μέσω του ιστορικού χρόνου αλλά και τις πραγματικές του διαθέσεις απέναντι στον ελληνικό λαό δηλώνοντάς ξεκάθαρα τις πολιτικές προθέσεις απέναντι στην βούληση του.

Συνέχισε τονίζοντας την σημαντικότητα της καθιέρωσης του εκλέγειν στους νέους που συμπλήρωσαν το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους, αντί του δέκατου όγδοου έτους που ισχύει σήμερα. Ανέδειξε, την έχει ως ιστορική πηγή της εξέγερση των νέων, που είναι ο Μάης του 1968 στη Γαλλία.


Έκλεισε την ομιλία του καλώντας τα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν τον Εκλογικό Νόμο διότι ίσως μέσω της απλής αναλογικής μπορούν να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση και κάποια στιγμή να καταφέρουν να εξοφλήσουν τα περί τετρακόσια εκατομμύρια που χρωστούν μαζί τα δύο κόμματα προς τις Τράπεζες.

Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος

Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΟΥΜ ΓΙΑ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΟΥΜ ΓΙΑ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ