2012-05-16 07:39:23
Φωτογραφία για ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (1942-2012)
Οι Εκδόσεις ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ, τιμώντας την συμπλήρωση 70 ετών ιστορίας των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, παρουσιάζουν την επετειακή έκδοση ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (1942-2012).

Μέσα από τις 100 σελίδες του έργου, παρουσιάζεται συνοπτικώς και με πληρότητα, η ιστορική πορεία από την συγκρότηση του Ιερού Λόχου το 1942, η δράση των Δυνάμεων Καταδρομών την περίοδο 1946-1949 που δημιούργησε τον θρύλο των ΛΟΚ και η εξέλιξη προς τις σημερινές Ειδικές Δυνάμεις του 21ου αιώνα. Ξεχωριστό κεφάλαιο αφιερώνεται στην ανάλυση του οπλισμού, με τον οποίο είναι εφοδιασμένες σήμερα οι μονάδες.

Πλήθος ιστορικών στοιχείων, όγκος χρήσιμων πληροφοριών για την οργάνωση και δομή ανά Σχηματισμό, συνοδευόμενα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό γεμάτο δράση, συνθέτουν ένα μοναδικό επετειακό έργο, που ποτέ άλλοτε δεν έχει παρουσιασθεί με αυτή την πληρότητα, ως ολοκληρωμένη εργασία.

Ένα ιστορικό έργο, που τιμά τους πολεμιστές και τα σημερινά στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων. Ένα έργο που απευθύνεται σε όσους είχαν το προνόμιο να υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις όσο και σε αυτούς που φιλοδοξούν στο μέλλον να φορέσουν το πράσινο μπερέ και θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία και το παρόν.

Περιλαμβάνεται χαιρετισμός από τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Ζιαζιά και τον Δ/ΔΕΔ Συνταγματάρχη (ΠΖ) Γεώργιο Κορδάτο.

Το έργο κυκλοφορεί στα περίπτερα της Αθήνας την Πέμπτη 17 Μαΐου και από τις 15 Ιουλίου στα περίπτερα της επαρχίας.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ