2016-07-24 12:52:08
Φωτογραφία για Δημόσιο: Ανατροπές σε μισθούς & επιδόματα με στόχο πλεόνασμα 2,5%
Η δρομολόγηση μέτρων που θα επιφέρουν βαθιές τομές στο Δημόσιο, με αντάλλαγμα τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από 3,5% σε 2,5% αποτελεί βασικό θέμα μιας παρασκηνιακής όσο και πολυπαραγοντικής διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας, όπως περιγράφει το πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής της Κυριακής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ελληνική θέση για μείωση του πλεονάσματος από το 2029 ή και νωρίτερα, βρέθηκε στο επίκεντρο συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον κοινοτικό επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί και των υπουργό Οικονομικων των ΗΠΑ, Τζακ Λιου. Εάν το ελληνικό αίτημα γίνει αποδεκτό, η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να τηρήσει πιστά τις προβλέψεις του Μνημονίου για τη Δημόσια Διοίκηση, που περιλαμβάνουν δύσκολες πολιτικές αποφάσεις, όπως:

Μείωση του αριθμού των ειδικών μισθολογίων

Εναρμόνιση επιδομάτων

Αλλαγές στα μισθολογικά κλιμάκια

Σταθεροποίηση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο

Σημειώνει δε η «Καθημερινή» ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει έκθεση με την οποία θα στοιχειοθετείται το αίτημα για μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος. Όπως αναφέρεται, ακόμα και εάν οι στόχοι μειωθούν στα επίπεδα του 2% – 3% του ΑΕΠ, για διάστημα έως 6 χρόνια, δεν προκύπτει η ανάγκη η Ευρωζώνη να λάβει νέα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ