2016-07-24 21:50:07
Φωτογραφία για Τουρκία: Οι Ένοπλες Δυνάμεις να υπάγονται στον Ερντογάν όχι στο ΥΠΑΜ
Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να υπάγονται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, έπειτα από τη μετάβαση στο προεδρικό σύστημα και όχι στο Υπουργείο Άμυνας, πρότεινε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλτιρίμ.

Στο σχέδιο αυτό φαίνεται ότι επιθυμεί να περάσει γρήγορα ο Ταγίπ Ερντογάν για να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Την κυβερνητική αυτή πρόταση κάνει γνωστή το τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT και προσθέτει:

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αφού ανέφερε ότι οι στρατηγοί που κατέστρεψαν τον εαυτό τους με την απόπειρα πραξικοπήματος, έπληξαν και την αξιοπρέπεια του Τουρκικού Στρατού, είπε πως θα λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι για αυτό.

Ο κος Γιλντιρίμ αφού σημείωσε πως αυτοί που πραγματοποίησαν την άνανδρη αυτή απόπειρα ήταν τρομοκράτες με στρατιωτική στολή, ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν τον σεβασμό που δικαιούνται στους αξιωματικούς που δεν πήραν μέρος στην απόπειρα.

Υπενθύμισε επίσης ότι η απόπειρα πραξικοπήματος αποκρούστηκε με την έκκληση του προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον λαό να κατέβουν στους δρόμους και πλατείες, συνέχισε λέγοντας:

« Από εδώ και στο εξής πρέπει να εξετάσουμε όλα από την αρχή. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα.Η διαδικασία αυτή είναι μια διαδικασία που βγαίνουν στο φως της ημέρας μια σειρά λαθών που έχου γίνει και η διαδικασία λήψης μέτρων αναφορικά με αυτά. Θα λάβουμε ριζικά μέτρα».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ