2016-07-25 09:36:08
Φωτογραφία για Επεισόδια στην Κομοτηνή - Χημικά και καταστροφές στην Κ. Πλατεία για την πορεία μειονοτικών
Η πορεία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 21 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του DEB Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Κομοτηνή, κατά την διάρκεια πορείας που διοργανώθηκε από το μειονοτικό κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας DEB με αφορμή την συμπλήρωση 21 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του.

Η ένταση ξεκίνησε όταν η πορεία των μειονοτικών βρέθηκε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Χρυσής Αυγής για να διαδηλώσουν κατά της κινητοποίησης του κόμματος DEB.

Στην περιοχή βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, υπό τον φόβο επεισοδίων, τα οποία τελικώς δεν αποφεύχθηκαν. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν καταστροφές στην Κεντρική Πλατεία ενώ η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην πορεία των μειονοτικών κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκε ένας τραυματισμός ενώ μετά από περίπου μια ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν ενώ η πορεία των μειονοτικών ολοκληρώθηκε.


Πρόκειται για την πρώτη πορεία μειονοτικών πραγματοποιήθηκε μετά από 20 χρόνια στην Κομοτηνή και οι διοργανωτές της επέλεξαν η πραγματοποίησή της να συμπέσει χρονικά με την ημέρα μνήμης του θανάτου του ιδρυτή του κόμματος Αχμέτ Σαδίκ, με την κινητοποίηση άλλωστε να καταλήγει στον χώρο ταφής του όπου τελέσθηκε μνημόσυνο.

«Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί σε ειρηνικό, καλοπροαίρετο πλαίσιο και ύστερα στη τελετή μνήμης στο τάφο του αείμνηστου ηγέτη μας Ιατρού Σαδίκ Αχμέτ και έπειτα στην θρησκευτική τελετή και δείπνο στα Κεντρικά Γραφεία του ΚΙΕΦ», ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση πρόσκληση που εκδόθηκε για την πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης Κομοτηνής της Χρυσής Αυγής στην αστυνομική διεύθυνση και στην Εισαγγελία Ροδόπης κατά του μειονοτικού κόμματος, με σκοπό την αποτροπή της πορείας.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ