2016-07-25 12:08:32
Φωτογραφία για ΑΥΤΟΣ είναι ο πάμπλουτος Τούρκος που θέλει να αγοράσει το Hilton
Σε μία νέα εποχή αναμένεται να περάσει σύντομα το Hilton στην Αθήνα καθώς όπως είναι γνωστό είναι σε διαδικασία πώλησης από την θυγατρική της Alpha Bank, Ιονική Ξενοδοχειακή. Οι ενδιαφερόμενοι - άγνωστος ο αριθμός τους,  καθώς οι άνθρωποι που τρέχουν την διαδικασία κρατούν τα στόματα τους ερμητικά κλειστά - κατέθεσαν τις δεσμευτικές τους προτάσεις και αναμένουν - άγνωστο πάλι πότε - να ανακοινωθεί ο πλειοδότης και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει τα ονόματα δύο εκ των ενδιαφερόμενων. Πρόκειται για τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη καθώς και για την κοινή κάθοδο της ΤΕΜΕΣ - συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Κωνσταντακόπουλου και του σαουδαραβικού ομίλου Olayan - που διαχειρίζεται το Costa Navarino στην Πύλο και του τουρκικού ομίλου Dogus Holding. Επικεφαλής του ομίλου είναι ο Φερίτ Σαχένκ, ο 3ος πιο πλούσιος άνθρωπος στην Τουρκία που κατά ένα τρόπο βρίσκεται πιο κοντά από όλους στο Hilton.


Όπως είχε γράψει διαδικτυακή ιστοσελίδα, πριν από μερικούς μήνες, κατέβαλε 4 εκατ. δολάρια για να αγοράσει το κτήριο 1.400 τ.μ. που στεγάζονταν έως πρόσφατα η Πρεσβεία του Καναδά απέναντι από το Hilton, στην οδό Ιώαννου Γενναδίου. Στόχος, σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, ήταν να στεγάσει εκεί το στρατηγείο των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα. Στην χώρα μας δραστηριοποιείται ήδη στον χώρο του τουρισμού καθώς μέσω οκτώ εταιρειών έχει προχωρήσει στην εξαγορά ή στην συμμετοχή σε μαρίνες. Η πλέον γνωστή επένδυση είναι αυτή που έχει κάνει από κοινού με την "Lamda Development" του όμιλου Λάτση στην μαρίνα του Φλοίσβου.

Στην Τουρκία η Dogus Holding συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους τρεις ισχυρότερους ομίλους της χώρας. Ο 52χρόνος σήμερα Φερίτ Σαχένκ έδωσε νέα πνοή στον όμιλο όταν αιφνίδια ανέλαβε τα ηνία το 2001 μετά από την ανακοπή που υπέστη ο πατέρας του και δημιουργός του ομίλου, Αιχάν. Σήμερα ο όμιλος εκτείνεται από την τραπεζική (Garanti Bank), στην παραγωγή και εμπορία οχημάτων ( Porsche, Audi, Volkswagen), τις κατασκευές, τα Media (Star tv, NTV και άλλα 17 μέσα), τον τουρισμό, το real estate και την ενέργεια, απασχολώντας πάνω από 18.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το Forbes η προσωπική περιουσία του το 2016 ανέρχονταν σε 2,4 δισ. δολάρια στοιχείο που τον κατατάσσει στην 722 θέση (737 θέση το 2015) στην λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη. Στην χώρα του βρίσκεται σε "απόσταση αναπνοής" πίσω από τον Μουράτ Ούλκερ (2,9 δισ. δολ.) και τον Χουσνού Οζιγετζίν (2,6 δισ. δολάρια). Η σύζυγο
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ