2016-07-27 10:11:14
Φωτογραφία για Aναβολή ζήτησαν και πήραν και οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί από την Υπηρεσία Ασύλου
Την περασμένη εβδομάδα έγινε η καταγραφή των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των στρατιωτικών

Στην Υπηρεσία Ασύλου, οδηγήθηκαν οι δύο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, σήμερα το πρωί, όπως αναμενόταν άλλωστε, προκειμένου να δώσουν συνεντεύξεις για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Ωστόσο, η διαδικασία δεν ξεκίνησε καν, καθώς οι δικηγόροι των στρατιωτικών υπέβαλαν αίτημα για αναβολή, το οποίο και έγινε δεκτό. Οι συνεντεύξεις τους αναβλήθηκαν για τις 19, 23, 24 και 25 Αυγούστου. 

Η διαδικασία προέβλεπε ότι σήμερα θα παρευρίσκονταν οι δύο από τους οκτώ και ανά δύο θα εμφανίζονταν στην υπηρεσία ασύλου. Έτσι και έγινε.

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί θα βρίσκονται στο Ολυμπιακό χωριό, όπου διαμένουν ως διοικητικοί κρατούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε η καταγραφή των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των στρατιωτικών και σύμφωνα με τον νόμο οι αιτούντες είχαν περιθώριο επτά ημερών από την καταγραφή, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη συνέντευξη.

Όπως προβλέπει η διαδικασία,όταν ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, ο αρμόδιος υπάλληλος θα εκδώσει την πρωτοβάθμια απόφαση.

Σε περίπτωση που είναι αρνητική, οι αιτούντες μπορούν να ασκήσουν προσφυγή, οπότε ακολουθεί η δευτεροβάθμια διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους.

ΠΗΓΗ:  http://www.protothema.gr/greece/article/598264/xekina-i-diadikasia-sunedeuxeon-gia-tous-8-tourkous-stratiotikous/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ