2016-07-27 10:23:25
Φωτογραφία για Καταργείται για όσους χάνουν το ΕΚΑΣ η παρακράτηση 6% για την υγεία
Στην εφαρμογή των πρώτων αποφάσεων για τις ευπαθείς ομάδες, όπως των συνταξιούχων που χάνουν το ΕΚΑΣ, προχωρά η κυβέρνηση Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σημερινή συνεδρίαση (1:30 το μεσημέρι) του Κυβερνητικού Συμβουλίου κοινωνικής πολιτικής ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο για την υποστήριξη των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων, ενώ θα ανακοινώσει και τα ισοδύναμα σχετικά με το ΕΚΑΣ.

Όπως αναφέρει το Έθνος οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι κατά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, ύστερα από αναλυτική συζήτηση επικράτησε η άποψη για την κατάργηση της επιβάρυνσης της ασφαλιστικής εισφοράς του 6% στον κλάδο Υγείας για τους συνταξιούχους που χάνουν το ΕΚΑΣ για το 2016.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται επίσης στη μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για τους ίδιους συνταξιούχους, όπως και για να υπάρχει πρόσβαση στην κάρτα σίτισης κ.α. Κυβερνητικό στέλεχος έλεγε πάντως ότι ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι η μελέτη για την ελάφρυνση των χαμηλοσυνταξιούχων και άλλων ευπαθών ομάδων πρέπει να έχει διάρκεια, ώστε να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις και αργότερα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ