2016-07-27 10:49:08
Φωτογραφία για Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας που καταστρέφει την υγιεινή τους!
Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών είναι η βασική προϋπόθεση για τη σωστή στοματική υγιεινή και την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων Πολλοί όμως νομίζουν ότι ο τρόπος με τον οποίο βουρτσίζουν τα δόντια τους είναι ο σωστός αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι κάνουν κάποια συγκεκριμένα λάθη. Δείτε μερικά από αυτά...

1. Αλλαγή οδοντόβουρτσας

Ένα από τα πιο συχνά λάθη είναι να μην αλλά κάποιος τακτικά την οδοντόβουρτσά του. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή πρέπει να αλλάζει κάθε 3-4 μήνες καθώς οι τρίχες φθείρονται.

2. Τρόπος βουρτσίσματος

Το να βουρτίζεστε τα δόντια σας με οριζόντιες κινήσεις είναι λάθος. Κρατήστε την οδοντόβουρτσα κάθετα μπροστά στο στόμα σας και καθαρίστε τα δόντια σας με κυκλικές κινήσεις. Με ελαφρώς πιο διαγώνιες κινήσεις πρέπει να καθαρίζετε και τα πίσω δόντια.

3. Οδοντικό νήμα

Οι περισσότεροι αγνοούν τη χρησιμότητά του οδοντικού νήματος. Η οδοντόβουρτσα δεν μπορεί να φτάσει ανάμεσα στα δόντια και εκεί δουλειά αναλαμβάνει το οδοντικό νήμα που πρέπει να είναι σύμμαχός σας σε κάθε βούρτσισμα.

4. Καθάρισμα αμέσως μετά το φαγητό

Ένα ακόμη λάθος που καταστρέφει την υγιεινή των δοντιών, καθώς θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 30 με 40 λεπτά ώστε να μπορεί φυσικά το σάλιο να εξουδετερώσει το Ph των τροφίμων πριν από το βούρτσισμα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ