2016-07-29 09:26:40
Φωτογραφία για Η...ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ
Ξημέρωσε η… μεγάλη Παρασκευή της εφορίας. Με το πέρας του τραπεζικού ωραρίου, τόσο για τα καταστήματα όσο και για την ηλεκτρονική τραπεζική, θα κριθεί αν έχει επιτευχθεί ο δυσκολότερος εισπρακτικός στόχος ολόκληρης της φετινής χρονιάς ή αν το υπουργείο Οικονομικών θα μετρήσει το μέγεθος του «κενού» στο σκέλος των εσόδων. Από τον περασμένο Νοέμβριο που καταρτιζόταν ο προϋπολογισμός της φετινής χρονιάς, τα στοιχεία έδειχναν ότι ο Ιούλιος θα είναι ο δυσκολότερος μήνας. Από τότε είχε υπολογιστεί ότι τα έσοδα προ επιστροφών θα έπρεπε να φτάσουν στα 5,57 δισ. ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από κάθε άλλου μήνα ολόκληρου του έτους.

Με τις αλλαγές που έγιναν στο μεσοδιάστημα στους φόρους, όσον αφορά τόσο το ύψος των φορολογικών συντελεστών όσο και τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ο Ιούλιος βάρυνε εισπρακτικά ακόμη περισσότερο. Στο υπουργείο Οικονομικών εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι, παρά τους υπέρογκους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν μέσα στις επόμενες ώρες οι φορολογούμενοι, ο δημοσιονομικός στόχος του μήνα θα επιτευχθεί. Η αισιοδοξία στηρίζεται στα αποτελέσματα της εκκαθάρισης τόσο των φυσικών όσο και των νομικών προσώπων.


Αθροιστικά, σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, βεβαιώθηκαν μέσω των εκκαθαριστικών πρόσθετοι φόροι ύψους άνω των 7,5 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι σήμερα θα πρέπει να πληρωθούν περίπου 1,8 δισ. ευρώ, δηλαδή, το ένα έκτο του φόρου των επιχειρήσεων και το ένα τρίτο του φόρου των φυσικών προσώπων. Περαιτέρω αύξηση αναμένεται και από τον φόρο στα καπνικά προϊόντα.

Το στοίχημα των εσόδων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το ποια θα είναι η ανταπόκριση των φορολογουμένων στις υποχρεώσεις αλλά και από το κατά πόσο θα ανταποκριθούν οι εταιρείες στην καταβολή του αυξημένου ΦΠΑ. Σημειωτέον ότι ​πέρυσι πολλοί πλήρωσαν εφάπαξ λόγω της απειλής για κούρεμα των καταθέσεων, φέτος; ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ